Rune stelt haar eerste CD voor

Ze komt uit Schriek, is zestien jaar en op 24 februari, stelde ze haar allereerste cd ‘Overthinking’ voor in de Joki in Itegem. Rune Van den Notelaer vond enkele jaren geleden in muziek een uitlaatklep. Daar waar ze oorspronkelijk alleen zong onder de douche, werd ze aangemoedigd om in 2015 mee te doen met ‘Lokale helden’ in Keerbergen waar ze heel de zaal stil kreeg, zingt ze in coverband ‘Secret Faith’ en trad ze intussen al meer dan 60 keer op voor zowel kleinere als grotere gezelschappen.

Rune - overthinkingRune, een cd vol eigen nummers, hoe spannend is dat!
Rune:
Heel spannend en ook superinteressant om heel het proces van het maken van een CD van dichtbij mee te maken. Ik schreef alle nummers zelf en op de cd staan nu zowel fellere nummers als heel trage nummers met alles daar tussenin. Ik ben nog wel wat op zoek naar de exacte richting die ik uit wil maar de mix die nu op de CD staat is erg afwisselend en dat maakt het wel leuk.

Hoe begin je aan een nummer?
Rune:
Mijn liedjes gaan eigenlijk over alledaagse situaties in het leven van een 16-jarige en van daaruit maak ik de teksten, wel altijd in het Engels omdat ik het liefst in die taal zing. En dan begin ik wat te spelen op mijn gitaar. Ik volg gitaarlessen sinds het eerste middelbaar waardoor ik nu mijn eigen liedjes kan begeleiden. Met mijn gitaarleraar, Daan De Vries, had ik meteen een goede klik en hij heeft me ook bij het maken van de cd aangemoedigd en geholpen.

Ook de ouders zijn intussen overtuigd?
Peggy (mama):
Initieel wisten we niet goed wat te denken want wij zijn helemaal geen muzikale familie. Uiteraard vind je wel dat je dochter het goed doet maar toen we merkten dat ook andere mensen in het publiek en rondom ons het echt goed vonden en kippenvel krijgen als Rune zingt, raakten we er meer en meer van overtuigd dat we niet zomaar fiere ouders waren. Het is ook een goede leerschool want Rune bekostigt zo goed als alles zelf. Ze krijgt het dus niet zomaar in de schoot geworpen.

Kippenvel, is dat wat je wil bereiken met je muziek?
Rune:
Mijn doel is toch om mensen te raken met mijn liedjes. Het is dan ook leuk te merken dat het publiek vaak muisstil wordt tijdens mijn optredens wanneer ik mijn tragere nummers breng. De muziek die ik maak gaat ook over wat mij bezig houdt en als ik daarmee een gevoelige snaar kan raken is dat wel een fijn gevoel. ‘How I fly’ is bijvoorbeeld een nummer dat gaat over een moeilijke periode in mijn leven waar ik doorheen gesparteld ben en waarna ik terug ben beginnen leven, om het met een metafoor te zeggen, in dat nummer gaat het over hoe ik mijn vleugels opnieuw heb uitgeslagen.

Tenslotte, welke ambities heb je voor de toekomst?
Rune:
Ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat het niet evident zal zijn om de kost te verdienen met mijn muziek maar het zou natuurlijk wel leuk zijn. Vast staat dat ik altijd muziek zal blijven maken, of dat nu ooit professioneel zal zijn of op hobbyniveau. Het zou voor nu wel leuk zijn om meer optredens te kunnen geven in de eigen regio omdat er dan sowieso meer bekend volk in het publiek staat en die krijg je makkelijk mee. Komende zomer staan alvast de Molenfeesten in Keerbergen op het programma en daar kijk ik wel erg naar uit, daar optreden stond al lang op mijn verlanglijstje!

CD’s kunnen online besteld worden aan € 6 via www.runemusic.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Bosmans Slaapcomfort Center

Wie goed slaapt is gezonder, energieker en opgewekter. Bij Bosmans Slaapcomfort vind je een enorm aanbod slaapsystemen, hoofdkussens, dekbedden en bedtextiel.

lees meer

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Speciale promoties Check het hier