Braderij in Heist

De braderij in Heist-centrum bewijst al heel wat jaren op rij dat het een succesformule is met jaarlijks duizenden bezoekers die de gezellige sfeer komen opsnuiven.

lees meer

Putse Feesten

Op zaterdag 11 en zondag 12 juni wordt in Putte de zomer op gang getrokken met leuke koopjes, een kermis en tal van optredens.

lees meer

Hannelore Simoens interviewt Marc Van Ranst

De actuele situatie, de verhalen achter de coronacijfers en een terugblik op een bewogen periode, het belooft een boeiende avond te worden.

lees meer

Zuiders Getint Feest op het Erf

Laat je op zondag 15 mei onderdompelen in wereldse en landelijke gezelligheid aan de bioboerderij van De Averegten.

lees meer

Een hartverwarmend initiatief op Facebook

‘Open je koelkast en je hart en deel je maaltijd op Facebook’, een simpel concept maar eentje dat heel veel mensen, alleenstaanden en zelfs gezinnen, een broodnodig duwtje in de rug geeft. 

lees meer

Maak je reisdromen waar

Een autovakantie, citytrip, rondreis of vliegvakantie? Nadia en Annelies van 2 Travel in Putte inspireren je met hun ervaringen en zorgen er steeds voor dat je de reis van je leven kan beleven.

lees meer

Vlaamse Schlageravond: Feesten in Baal

Op zaterdag 30 april kan er weer gefeest worden in Baal tijdens de Vlaamse Schlageravond.

lees meer

Van vakantie worden we gelukkiger!

Na een grijze, natte winter snakt iedereen naar wat zon op z’n snoet.

lees meer

Veel goesting om te beleven in de Bergstraat

Na een grijze winter snakt iedereen naar de eerste tekenen van lente en wat actie! Welkom op het Lentefestival op zondag 20 maart.

lees meer

Winterwandelen

Elf gemeenten (Berlaar, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Hulshout, Lille, Nijlen, Olen, Putte en Vorselaar) stippelden weer de mooiste wandelroutes uit langs bevroren vennen en door stille bossen.

lees meer

Piampiani neemt afscheid

Piampiani, jarenlang een vaste waarde in de Heistse Bergstraat gaat eruit met een knal ... een spetterende uitverkoop!

lees meer

Hulshoutse kerstmarkt

Op zondag 12 december kan je in het centrum van Hulshout terecht voor een sfeervolle kerstmarkt waar je naar hartenlust zal kunnen kerstshoppen in een gezellige sfeer.

lees meer

Elentriek voor 't leven

Een weergaloze top 30 van Nederlandstalige nummers, live gebracht door coverband Elentriek en ander schoon volk uit Heist voor het goede doel. Dat is wat je op zondag 19 december mag verwachten in Cultuurcentrum Zwaneberg.

lees meer

Winkel en win in Putte

De gezelligste periode van het jaar beleef je in Putte. Heel de maand december kan je weer tombolabiljetten verzamelen waarmee je kans maakt op maar liefst € 1000 shoppingbudget bij lokale handelaars.

lees meer

Ticket naar de zon

Begint de reismicrobe ook bij jou weer te kriebelen? Heel wat mensen staan te trappelen om de wereld weer te ontdekken en te genieten van een andere omgeving.

lees meer

BNI De Zwaan, het belang van een goed netwerk

Als ondernemer ben je vast ook overtuigd van de kracht van een goed en sterk uitgebouwd netwerk. Bij BNI De Zwaan ontmoet je ondernemers uit de regio in een gemoedelijke sfeer.

lees meer

ART, kracht van vormen

Op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 oktober kan je in de Kasteelhoeve in Booischot terecht voor een erg diverse tentoonstelling.

lees meer

Vlaamse Schlageravond, feesten in Baal

De Schlageravond van 'De Eddy's' groeide uit tot een begrip in de regio. Deze plezante avond gaat dit jaar door op zaterdag 18 december.

lees meer

Muurschildering toont de breekbaarheid van de cultuursector

Op de muur aan de achterkant van de Blauwe Zaal van CC Zwaneberg zorgde Leon Keer voor extra kleur met een muurschildering.

lees meer

Ticket naar de zon

De regen beu? Hang je regenjas aan de haak en boek een last-minute naar een zonnige bestemming.

lees meer

SOS ezel ... Balkenende Donkieshuis

Een warm hart voor dieren ... hier bekommeren ze zich volledig belangeloos om het welzijn en de opvang van verwaarloosde ezeltjes.

lees meer

Heist Wandelt naar Scherpenheuvel

Op 15 augustus lopen alle Heistse wandel- en loopwegen naar Scherpenheuvel! Met het gezin, een aantal vrienden of als teambuilding, de sportieve bedevaart naar Scherpenheuvel wordt onvergetelijk!

lees meer

Tijd voor vakantiedromen

Het afgelopen jaar was er eentje dat oranje, groen maar toch vooral rood kleurde …stilaan kunnen we vooruitblikken want iedereen staat te trappelen om de wereld weer te ontdekken en gewoon te genieten!

lees meer

Duurzame Heistenaars

De organisatie ‘Duurzame Heistenaars’ probeert Heistenaars wat duurzamer te laten leven. Ze voeren acties rond duurzaamheid, leefmilieu en het klimaat en doen heel wat onderwerpen eens wat extra in het oog springen.

lees meer

Het Heistse dialect herleeft

Twee geboren en getogen Heistenaars bundelden vertelselkes in een boek dat geschreven werd in de taal die hen na aan het hart ligt, het Heistse dialect.

lees meer

Het circus strijkt neer in Berlaar

Eerlijk?! Een betere bestemming kon de oude Cinema Rex in Berlaar niet vinden … Het wordt een thuishaven voor Circus Ronaldo maar ook een gezellig theaterhuis voor Berlaar.

lees meer

De Heimolen draait weer

De laatste jaren stond de Heimolen in Keerbergen er maar stilletjes bij maar daar komt verandering in. Vanaf nu zal je de wieken elke eerste zaterdag van de maand weer in het rond zien gaan.

lees meer

Expo: This is the sound of C

Wie in deze bizarre tijden toch wat cultuur wil opsnuiven kan nog tot 30 mei 2021 terecht in Cultuurcentrum Zwaneberg voor een expo met veel keramiek maar ook schildereske tapijten.

lees meer

Eindejaar in Putte

Beleef de gezelligste periode van het jaar in Putte met de eindejaarsactie, kerstmarkt, vuurwerk en handelaars die je in de watten leggen.

lees meer

Op cadeautjesjacht in Heist-centrum

It’s the most wonderful time of the year … In de Bergstraat zorgen betoverende sfeerverlichting, feestelijke etalages en sfeervolle kerstdeuntjes alvast voor de eindejaarssfeer!

lees meer

Magie bij je thuis

In Cultuurcentrum Zwaneberg kunnen we nog even niet terecht maar ze blijven creatief en stellen tijdens de kerstvakantie tal van online activiteiten zoals een magische show met Kim Dèrvan.

lees meer

Doe de deuren dicht

Over brandpreventie valt nog heel wat te leren! Het dichthouden van de binnendeuren, voldoende rookmelders en een vluchtplan vormen al een gouden combinatie in de strijd tegen brand.

lees meer

Monumentaal verhaal

In het kader van Open Monumentendag werd de fietstocht 'Een monumentaal verhaal' gelanceerd. Deze route biedt je meer dan een sportieve namiddag. Je komt ook meer te weten over verschillende monumenten met een erfgoedkundige waarde.

lees meer

Elke dag weer meer weer

Paraplu of regenjas nodig? Samuel Helsen geeft op zijn Facebookpagina elke dag de weersvoorspellingen mee voor de regio Mechelen, Heist-op-den-Berg en Zuiderkempen.

lees meer

Behaag onze Kempen

Mensen stimuleren om een ecologische tuin aan te leggen en zo bij te dragen tot een aangename omgeving voor mens en dier, dat is waar de actie ‘Behaag onze Kempen’ om draait.

lees meer

Geduld wordt beloond

Gert Dupont en zoon Janosch hebben de afgelopen maanden van heel wat qualitytime kunnen genieten. En dat alles na het schitterende nieuws dat hen het langverwachte assistentiebudget waar ze recht op hadden werd toegewezen.

lees meer

Creatief in moeilijke tijden

De programmatie voor het najaar werd voorgesteld en kan je raadplegen op de website van CC Zwaneberg, de films voor de komende maanden zijn geselecteerd en er zit een interessante tentoonstelling aan te komen van kunstenares Charlotte Peys.

lees meer

De sociale kruidenier

Wekelijks vinden gemiddeld zo’n 100 gezinnen of alleenstaanden de weg naar de Sociale Kruidenier, een antwoord op de steeds groter wordende vraag naar een kwaliteitsvol en lokaal alternatief voor noodhulp.

lees meer

Genieten in het groen

Er zijn hier heel wat ‘trage wegen’ te ontdekken die ervoor zorgen dat je de regio op een veilige en rustige manier kan ontdekken. Ze brengen je langs leuke, onverwachte plekjes!

lees meer

Toeristische fietszoektocht

Het ideale uitstapje vlak bij je thuis? De fietszoektocht van de Landelijke Gilde Heist-op-den-Berg brengt je over ongeveer 22km langs heel wat mooie Heistse plekjes.

lees meer

Dromen van een wintervakantie

Wegdromen naar een vakantie later dit jaar? Languit genieten in de winterzon, de mooiste skipistes afglijden, … wie er snel bij  is, geniet van speciale vroegboekvoordelen.

lees meer

Zomerse fotozoektocht

Wil je Sherlock Holmes achterna? Dan is de leuke fotozoektocht langs wandel- en fietsvriendelijke wegen van KWB Schriek misschien wel iets voor jou.

lees meer

Torenruïne doorstaat de tand des tijds

In 1990 redde Natuurpunt de ruïne van de torenmolen op de Betekomse Molenberg van de sloophamer door de grond te kopen. Sinds kort werd er budget vrijgemaakt voor de restauratie ervan.

lees meer

Op ontdekking ... in groep of individueel

Tapas en flamenco in Andalusië, de tsaren achterna in Moskou & Sint-Petersburg, rum, salsa en sigaren in Cuba of een betoverend winters sprookje beleven in het hoge noorden?

lees meer

Een heerlijk lentegevoel

Als het kriebelt, dan is de lente daar. Warm welkom in de Bergstraat!

lees meer

Poezieweek

Verdiep je eens in een gedicht en droom weg. Tijdens de Poëzieweek bijvoorbeeld, hét poëziefeest van de Lage landen. Dicht er op los, nog tot 5 februari.

lees meer

Nu al wegdromen naar de zomer

Een autovakantie, citytrip, rondreis of vliegvakantie in 2020? Maak nu al werk van je reis in #summer2020

lees meer

Heist Loopt Warm

Donderdagavond 12 december zal de temperatuur in Heist-centrum een aantal graden stijgen want die avond loopt Heist warm! Na een succesvolle editie vorig jaar zal er ook dit jaar weer gelopen en gewandeld worden voor het goede doel.

lees meer

Kerststallentocht Lier

Beleef de kerstsfeer in Lier tijdens een tocht door de historische binnenstad.

lees meer

Winter in Heist

It's the most wonderful time of the year ... en in de Bergstraat wordt het dan naar goede gewoonte weer extra gezellig. Laat je betoveren!

lees meer

Moose verwarmt je deze winter

Nog tot 5 januari is het leuk vertoeven bij Winterbar Moose in een fantastische wintersetting waar je iets kan gaan drinken, een hapje kan eten of je beste wintermoves kan bovenhalen.

lees meer

Happy Halloween

Griezelen met uitgeholde pompoenen, heksen en spinnen ...

lees meer

Op ontdekkingstocht in het hoge noorden

Droom je er ook van eens naar het hoge noorden of de Zuidpool te trekken, vanuit een zodiac walvissen, ijsberen of pinguïns te spotten en overdonderd te worden door de absolute stilte?

lees meer

Dag van de Trage Weg

De herfst is in het land en dan is het heerlijk wandelen in het verkleurende landschap, tussen vallende bladeren en nog liefst met een zalig zonnetje erbij. Nog leuker wordt het als je kan wandelen over rustige wegen.

lees meer

Heist bouwt aan Vrede

Na 10 jaar 'Avond voor Vrede' is het tijd voor een nieuw concept, een 'Symposium voor Vrede'! Met lokaal talent maar ook buitenlandse gasten.

lees meer

Het Herfstfestival

Het gezelligste najaar beleef je in de Bergstraat! Op zondag 22 september is het koopzondag in de Bergstraat! Het ideale moment om de nieuwe najaarscollecties
te ontdekken met heel wat randanimatie.

lees meer

Open Monumentendag

Open Monumentendag is hét grootste monumentenfeest van Vlaanderen en is intussen zelf al bijna uitgegroeid tot een monument.

lees meer

Platteland vol plezier

Kom je graag de sfeer van het platteland ontdekken? Dan kan je op zaterdag 14 september terecht aan de Heerweg in Wiekevorst voor de Landbouwdag.

lees meer

Heist Loopt & Zingt

Op zondag 25 augustus staat de 12de editie van Heist Loopt & Zingt op het programma, een sportieve joggingnamiddag in het hart van Heist-op-den-Berg die gewoontegetrouw afgesloten wordt met een gezellige, muzikale zangavond.

lees meer

Hestival, de line-up

Wie op zaterdag 24 augustus afzakt naar het Cultuurplein in Heist-op-den-Berg zal heel wat artiesten en bands aan het werk zien die live een sterke performance kunnen neerzetten.

lees meer

Eindeloos wandelen in het groen

Weidse panorama’s van op de Netedijken, dwalen door de Herenbossen, als kasteelheer of -vrouw door het kasteelpark van Hof Ter Borght schrijden, … In Hulshout kom je langs plekjes waar het stuk voor stuk heerlijk vertoeven is.

lees meer

Kunstmarkt Tremartre

Beleef een stukje Parijs in Tremelo! De sfeer op Tremartre doet denken aan de gezellige ambiance van Montmartre.

lees meer

De allermooiste fietstochten stippel je zelf uit

Het fietsenknooppuntennetwerk is goed voor urenlang fietsplezier! Puur genieten met de fiets in de weidse natuur met af en toe een gezellige stop.

lees meer

Moederkesdag

Het vieren van 'Moederkesdag' op 15 augustus, een traditie ouder dan die andere Moederdag in mei.

lees meer

Uitwaaien op de Demerdijk

Het wandelnetwerk Demer en Dijle staat voor 340 km wandelplezier in een divers gebied met moerassen, bossen, gras- en akkerlanden. Je kan er heerlijk uitwaaien op de dijk of genieten van een uniek stukje natuur in de groene vallei.

lees meer

Heerlijk fietsen, beleven en feesten

De Fietseling, dat is meer dan fietsen alleen! Je fietst langs mooie en rustige fietsroutes door het Hageland en er valt links en rechts wat te beleven.

lees meer

Molenfeesten

Daar bij die molen … daar kan je op zaterdag 27 en zondag 28 juli ook dit jaar terecht voor het tweedaagse dorpsfeest ‘De Molenfeesten’.

lees meer

Zomertoeren in Berlaar

Nergens komen in Vlaanderen zoveel rivieren samen op zo'n kleine oppervlakte als in het Rivierenland, de waterrijke regio in het zuidwesten van de Provincie Antwerpen.

lees meer

Zomers genieten in Putte

Sport, muziek, ontspanning, … deze zomer valt er in Putte en in de deelgemeenten Beerzel, Grasheide en Peulis voor elk wat wils te beleven.

lees meer

Heylen Vastgoed Heistse Pijl

De Heistse Pijl pakt dit jaar uit met een goedgevulde vierdaagse. Vanaf donderdagavond 20 juni tot zondag 23 juni kan je naast een flinke dosis sport ook een feestje en comedy verwachten.

lees meer

Mei Plasticvrij

Dit jaar is er de tweede editie van de campagne die het plasticprobleem op de kaart wil zetten.

lees meer

Bike Fest Hest

Op zaterdag 27 april zorgen de Powerbikers weer voor spektakel op de flanken van de Heistse berg.

lees meer

Erfgoeddag

Tijdens Erfgoeddag, het jaarlijks terugkerend cultureel evenement wordt dat (cultureel) erfgoed in de kijker gezet en dat gebeurt dit jaar binnen het thema 'Hoe maakt u het'.

lees meer

Lentefestival in de Bergstraat

De lente? Die wordt naar goede gewoonte weer feestelijk ingezet tijdens het Lentefestival in de Bergstraat. Op zondag 17 maart kan je komen shoppen en is er tal van animatie in de straat!

lees meer

Week van de Keigezonde Kempen

Van 1 tot en met 7 maart gaat de 'Week van de Keigezonde Kempen door', een actieweek voor iedereen die even wil stilstaan bij gezond gedrag thuis, op het werk of elders.

lees meer

Week van de Vrijwilliger

Vrijwilligers zijn supertalenten! Daarom worden ze van 23 februari tot 3 maart in de bloemetjes gezet tijdens de 33ste Week van de Vrijwilliger.

lees meer

Winterwandelen

Gezellig ingepakt in dikke truien en met een blos op de wangen kan je binnenkort weer de kilometers van de Winterwandelingen afstappen.

lees meer

Verrassend Valencia

Voor iedereen die houdt van een gevarieerde citytrip waarin cultuur, strand, shoppen en gastronomie hand in hand kunnen gaan.

lees meer

GO! Atheneum Heist nam een nieuwe start

GO! Atheneum Heist onderging een heuse make-over en werd dé school voor mens, natuur en wetenschap. Daarmee positioneert ze zich als unicum in de regio!

lees meer

Festival van de duurzame mobiliteit

Elk jaar zet de Week van de Mobiliteit Vlaanderen goed op weg! Tal van acties doen je dan even stilstaan bij ons verplaatsingsgedrag en laten je proeven van de alternatieven.

lees meer

Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien

Een muzikaal, bont spektakel met heel wat nostalgie … op zondag 23 september kan je in het hartje van Heist-centrum terecht voor het BK Orgeldraaien.

lees meer

Taptoe Heist 1010

Na de eerste taptoe in 2008 in het kader van 1000 jaar Heist en succesvolle edities in 2011 en 2014, wordt opnieuw een taptoe georganiseerd op het plein voor CC Zwaneberg.

lees meer

Prinsheerlijk platteland

Op het kruispunt van de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg ligt een prinsheerlijk stukje platteland, de Merode. Een grotendeels ongerepte stukje natuur met uiteenlopende troeven.

lees meer

Herbeleef WOI in 75 minuten

In 75 minuten voel je de hartslag van een gemeente in Den Grooten Oorlog, met aangrijpende en waargebeurde verhalen van een eeuw oud.

lees meer

De kleurrijkste rally ter wereld

Heistenaars Bart Van Dyck en Paul Van Woensel namen vorige maand deel aan de Budapest Rally, de kleurrijkste rally ter wereld. Een unieke roadtrip met als einddoel Boedapest.

lees meer

De hervorming van het erfrecht

Op 1 september 2018 treedt het nieuwe erfrecht in werking en vanaf dan krijgen mensen een grotere vrijheid om reeds voor hun overlijden hun nalatenschap te regelen.

lees meer

Festivals in de regio

Eind augustus en begin september kan je vlakbij enkele festivalletjes meepikken.

lees meer

Gymkana

Eén dag per jaar mag je er zeker van zijn dat elke tractor in Schriek en omstreken er op z'n paasbest uitziet. Klaar voor het grote tractorfeest op woensdag 15 augustus?

lees meer

Kapelletjesfietstocht

Waar men gaat langs Vlaamse wegen komt men vaak een kapelletje tegen ...

lees meer

Fietseling door het Hageland

Gloednieuw en toch vertrouwd is de Fietseling die dit jaar op zondag 12 augustus georganiseerd wordt door de gemeenten Tremelo, Begijnendijk en Herselt.

lees meer

Trots op de Rode Duivels

Op dinsdag 10 juli stond België voor het eerst sinds 1986 nog eens in de halve finale van een groot tornooi. Na die halve finale maakte het feestgewoel toch even plaats voor ontgoocheling!

lees meer

Zomeren in Putte

Ook deze zomer valt er in Putte heel wat te beleven en te genieten. Sport, muziek, ontspanning, … met de zomerterrassen, het na-tourcriterium of een avondje ‘Verklapt’ is er voor elk wat wils.

lees meer

Heist Bruist

Sfeervolle concertavonden onderaan de berg ... elke zaterdag, een hele zomer lang! Het programma van Heist Bruist bestaan afwisselend uit top live dj-acts en onvergetelijke livebands.

lees meer

Betaal op vakantie even makkelijk als thuis

Op vakantie moet je al je zorgen aan de kant kunnen zetten. Met deze tips betaal je op vakantie even makkelijk als thuis en ga je zorgeloos op vakantie.

lees meer

De Zomer van Balder

Wat te doen op woensdagavond deze zomer? De kiosk op het dorpsplein van Berlaar vormt ook deze zomer het decor voor de sfeervolle openluchtconcerten van de Zomer van Balder.

lees meer

Bergconcerten

In Heist hebben we muzikaal talent te over. Heel wat harmonieën, fanfares en brassbands geven dit jaar weer het beste van zichzelf tijdens de Bergconcerten.

lees meer

Zomer in Begijnendijk

Een gezellige familiedag, de vernieuwde Fietseling, de wedstrijden van de Rode Duivels op het WK op groot scherm, het Vlaams  Muziekfeest, … het belooft een gezellige en gevarieerde zomer te worden. 

lees meer

Zomers Berlaar

In Berlaar wordt het weer een ‘beregoede’ zomer! Niet alleen rond de kiosk in het centrum zal er heel wat te beleven vallen, ook in Berlaar-Heikant staan ze al te trappelen om de zomer op gang te brengen.

lees meer

Spartacus achterna

Re-enactors herbeleven de geschiedenis door historische gebeurtenissen, waaronder veldslagen, na te bootsen. Zo trekt Gilles De Souter af en toe als Hopliet ten strijde.

lees meer

Het 'Hoogbergbosch' op het topje van de Heistse berg

De oorspronkelijke naam van het Bergbos was het ‘Hoogbergbosch’, een bos dat doorheen de jaren heel wat veranderingen onderging. Een terugblik ...

lees meer

My Funny Valentine

"Good morrow! 'Tis St. Valentine's Day, All in the morning betime, And I a maid at your window, To be your Valentine!" Over rozen, hartjes en stiekeme kaartjes ...

lees meer

Ivan Dockx brengt oude kastelen tot leven

Een boek vol pareltjes van kastelen waaruit blijkt dat de geschiedenis van de kastelen in de regio erg rijk is en een hele poos terug in de tijd gaan.

lees meer

Van Hool, wereldspeler

Wellicht reed je er al ontelbare keren voorbij. Benieuwd naar de innovativiteit die achter de muren van deze firma schuilgaat?

lees meer

In het spoor van Pater Damiaan

Het Damiaanmuseum, een prachtig museum over een inspirerende figuur die in 2005 uitgeroepen werd tot de grootste Belg.

lees meer

Ondernemen begint bij de bank

Een gezonde dosis ambitie, doorzettingsvermogen en een sterk karakter, … het zijn de eigenschappen waar u als beginnend zelfstandige ongetwijfeld over beschikt.

lees meer

Veere aan het Veerse Meer

Op zoek naar wat pure Hollandse gezelligheid? Dan is een bezoekje aan het schattige Zeeuwse stadje Veere vast iets voor jou.

lees meer

Van lokale garagist tot wereldspeler in het vliegwezen

Wist je dat er in het Heistse Industriepark een wereldspeler zit op vlak van onderhoud en revisie van motoren voor kleine vliegtuigen? Maak kennis met Loma Air!

lees meer

Een stevige portie gezond boerenverstand

Het verhaal van een jonge, dynamische melkveeboer uit Itegem die zijn niet zo alledaagse job met hart en ziel doet.

lees meer

Wat doe jij met Pasen?

De paashaas komt eraan! Tijd om te genieten van een verlengd weekend, overheerlijke chocolade of een gezellige paasbrunch.

lees meer

Internationale Vrouwendag

Op 8 maart wordt er wereldwijd actie gevoerd tegen het sociale, wettelijke, politieke, morele en verbale geweld tegen vrouwen. Het motto van dit jaar: 'Solidarity is our weapon' 

lees meer

De luxe van werken in eigen streek

Werken in de eigen regio is een troef die ook de lokale werkgevers goed begrepen hebben. Misschien vind je wel een nieuwe job op de regionale jobbeurs in CC Zwaneberg.

lees meer

Werken in de Lostraat

In augustus 2016 werd gestart met de werken aan de Lostraat in Heist-op-den-Berg die vermoedelijk zullen duren tot eind 2018. De handelaars blijven bereikbaar.

lees meer

Groot Heist in tijden van oorlog & bezetting (1939 - 1945)

Verhalen en getuigenissen over de sporen die het oorlogsgeweld achterliet in Heist-op-den-Berg.

lees meer

Waardig afscheid nemen van je huisdier

Ook mensen van hier moesten op een mooie manier afscheid kunnen nemen van hun dier. Zo begon mijn zoektocht naar de mogelijkheden van een crematorium in eigen regio.

lees meer

Koninklijke Fanfare De Ware Eendracht

Het allereerste wapenfeit van de Schriekse fanfare vond plaats in november 1866, toen de kerktoren van Schriek nieuwe klokken kreeg.

lees meer

Nacht van de Duisternis

ʻs Avonds wordt het al wat sneller donker maar echte duisternis is zeldzaam. Beleef de donkerste nacht van het jaar eens op een andere manier.

lees meer

Rik Torfs wordt Ridder in de Orde van de Zwaan

Een bezoekje aan Heistenaar Rik Torfs toen die ridder werd in de Orde van de Zwaan en hij nog rector was van de KU Leuven.

lees meer

Een bezoekje aan het Heemerf

Heerlijk relaxen op het terras van de Pandoerenhoeve in de schaduw van de Kaasstrooimolen.

lees meer

Kinderwandelboek 'Van horen zeggen'

Lange geleden vertelden mensen elkaar verhalen, die volksverhalen werden gebundeld in een mooi boek met volksverhalen uit de Kempen en bijhorende wandelroutes.

lees meer

Bijzondere gasten op het dak van CC Zwaneberg

Het is geen geheim dat de solitaire bijen en honingbijen enorm onder druk staan de laatste jaren. Plaats jij ook bijenvriendelijke planten in je tuin of op je balkon?

lees meer

Paasweetjes

Over heel de wereld wordt Pasen gevierd, met elk eigen tradities. Wij vieren het alvast met een flinke portie paaschocolade!

lees meer

De oudste kindercarnavalstoet van het land

Haal die feestneuzen, maskers, gekke hoedjes en vrolijke snoetjes maar boven voor het kindercarnaval in Schriek, een leuke traditie.

lees meer

50 jaar Heists Kamertoneel

Een gezellig theater waar je in beperkte kring kan genieten van toneel en waar heel wat vrijwilligers seizoen na seizoen hun beste beentje voorzetten om leuke stukken te spelen

lees meer

De parkeerheld doet z'n werk

In Heist-op-den-Berg parkeer je nog altijd gratis maar vergeet je parkeerschijf niet tijdens het eindejaarsshoppen!

lees meer

Pater Damiaan wordt de eerste ereburger van Tremelo

'Dames en heren, volk van Tremelo. Luister naar ’t nieuws dat ik u breng. Vanaf heden is Pater Damiaan ereburger van Tremelo. Wees fier op hem!'

lees meer

Overdonderend Schotland

Schotland ... het land van de whisky, kastelen, Schotse kilts, uitgestrekte landschappen, lochs en Nessie. Kan jij ook genieten van rust en onmetelijke landschappen?

lees meer

Sociale kruidenier

De Sociale Kruidenier, een wel erg unieke buurtwinkel, verhuisde naar de kringwinkel van Heist-op-den-Berg. Zo'n 120 gezinnen of alleenstaanden vinden wekelijks de weg ...

lees meer

Een uitstekende service 'verzekerd'

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij al een goed begin.

lees meer

In bloot bovenlijf de Kilimanjaro op

Chris Van den Vonder bedwong de hoogste berg op het Afrikaanse continent nadat hij via een documentaire in de ban raakte van de speciale ademhalingstechnieken van 'Iceman' Wim Hof.

lees meer

WeTravel2, Omdat reizen altijd kan ...

Voor mensen die op een of andere manier minder mobiel zijn, is het niet altijd vanzelfsprekend om op reis te gaan. Kristof Steegmans richtte een reisorganisatie op, speciaal voor mensen met een fysieke beperking.

lees meer

Pater Damiaanstraat in New York

De grootste Belg, Pater Damiaan, krijgt een eigen straat in New York City. Vlakbij een hospitaal dat gespecialiseerd is in de behandeling van lepra.

lees meer

De nieuwe reisbeleving

Weg met de stress om een vakantie te boeken! Het reisbureau van de toekomst is een ontmoetingsplaats waar service en persoonlijke aanpak centraal staan.

lees meer

Met de fiets de wereld rond

Jos & Greta gaan al 15 jaar lang gepakt en gezakt met de fiets op reis naar boeiende plekken met elk een eigen verhaal.

lees meer

Altijd ergens onderweg

Nat en Anita, twee wereldavonturiers, streken een tijdje geleden neer in Putte na een ongelooflijke reis doorheen Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Canada met een oranje VW-busje. 

lees meer

Spookgeschiedenissen rond 't Toreken in Hulshout

Spannend! Er is een plekje in Hulshout waarvan verteld wordt dat er zich spookverhalen afspeelden ...

lees meer

Route de vin d'Alsace

Aan de voet van de Vogezen, in het noordoosten van Frankrijk, liggen de prachtige wijnbouwdorpjes van de Elzas. Ideaal om een paar dagen naartoe te trekken.

lees meer

Eindeloos wandelen door het groen

Het jachtige leven even ontvluchten? Dan biedt de gemeente Hulshout, met zijn talrijke mooie, groene plaatsjes, je heel wat mogelijkheden.

lees meer

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Zoë & Zita

Een uniek aanbod van feestjurken, dagjurken en jumpsuits

lees meer

Speciale promoties Check het hier