De smaak van zelfgemaakte limonade

Niets zo lekker als een glas verfrissende citroenlimonade op een warme, zomerse dag! Het ultieme vakantiedrankje … Gert Van der Borght uit Berlaar-Heikant ging op zoek naar de pure smaak van limonade en gebruikt daarvoor zoveel mogelijk puur natuur ingrediënten, net zoals ze 100 jaar geleden al limonade maakten. Het resultaat is een gezonde limonade met minder suiker aan een goede prijs. Het proeven meer dan waard!

Gert Van der BorghtVanwaar het idee om zelf limonade te maken?
Gert:
Ik wilde mijn kinderen eigenlijk opnieuw pure smaken leren ontdekken die ik me herinnerde uit mijn kindertijd. Ik groeide op vlak bij Beerzelberg en in de buurt had iedereen wel fruitbomen of bessenstruiken staan. Ik snoepte een hele dag door van het lekkers van de natuur. Ik ben dan zelf beginnen experimenteren met verschillende fruitsoorten en vandaag sta ik toch makkelijk elke dag in de  keuken om een nieuwe hoeveelheid limonade, ice-t of health booster te maken.

Voor de smaak ging je niet over een nacht ijs.
Gert:
Na zo’n 6 à 7 jaar experimenteren ben ik sinds vorig jaar november echt tevreden over de smaak. Daar zijn een paar opleidingen aan vooraf gegaan, onder andere eentje om mocktails te maken en  dan ook nog algemene smaaktechnieken om toch de basis goed onder de knie te krijgen. Het moeilijkste was om de balans tussen zoet en zuur in evenwicht te krijgen. Na heel wat proefmomenten met  de kinderen zijn we tot de ultieme smaak gekomen. Momenteel ben ik nog aan de slag om ook suikervrije varianten te maken.

Wat zit er zoal in het assortiment?
Gert:
Er zijn drie limonades, de standaard citroenlimonade, de citroen-gemberlimonade en citroen-pompelmoeslimonade. Daarnaast ontwikkelde ik ook nog twee ice-t’s, vlierbloesemmango en kers- appelsien. Die laatste smaakt naar ‘poepegattekes’, de welbekende snoepjes. Verder bied ik ook heel wat losse thee aan, met een aantal eigen mengelingen.

Je hebt ook iets om je immuunsysteem een  boost te geven?
Gert:
De Health Booster bevat een hoge dosis citroensap, extra veel gember en de goede eigenschappen van verse honing, ideaal dus om ’s morgens de dag te starten want de ingrediënten bevatten stuk voor stuk ontstekingsremmende eigenschappen en geven je weerstand een krachtige boost. Je verliest bovendien geen tijd met zelf brouwsels te maken maar voegt gewoon 4/5de warm of koud water toe  aan 1/5de van de booster.

Waar kunnen we terecht voor de Merkaa-producten
Gert:
Alles is sowieso online te bestellen op www.merkaa.be en je vindt me ook elke week op de Buurderijen van Heist-op-den-Berg en Nijlen. Voor de Health Booster kan je ook terecht bij de  Delhaizewinkels in Berlaar, Itegem en Heist-Goor. In die laatste is trouwens ook de losse thee verkrijgbaar. Verder ben ik nog in onderhandeling met enkele horeca-adresjes maar voorlopig kan je de  limonade en ice-t ook proeven in de kantine van voetbalclub Rode Ster Corsica en in brasserie ’t Wit Huys in Nijlen.

www.merkaa.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

DE BIE | creative communication

DE BIE | creative communication is uw partner in communicatie. Drukwerk, kranten, magazines, radio, televisie of online media, ... We mixen onze expertise en die van jou graag tot één bruisende communicatiecocktail!

lees meer

Bizzar

Bizzar biedt je de mooiste collecties kinderkleding. Je vindt er de leukste stukjes voor je oogappel van 0 tot 14 jaar binnen een trendy en kleurrijke shopomgeving.

lees meer

Dansstudio Kick-iT

Dansschool, danslessen, workshops, verkoop danskledij

lees meer

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier