Kraakverse groenten en fruit

Normaal gezien kan je elke zondag terecht op de Heistse zondagsmarkt waar de familie Dillen sinds 2002 steeds present is met een kraam vol lekkere verse groenten, kruiden en kwaliteitsfruit. In de jaren ’50 startte de eerste generatie met het verbouwen van groenten en intussen is de derde generatie al mee aan het werk in het familiebedrijf.

Al 3 generaties lang kan je bij jullie familie terecht voor verse groenten?
Christel:
In 1952 startten de ouders van mijn man Jan met een landbouwbedrijf gecombineerd met buitengroenten. Jan en ik zijn dan zelf begonnen als buitenhoveniers met busselwortelen, struikboontjes en lente-uitjes om in 1987 te kiezen voor het kweken van vleestomaten in serres. Intussen staan we al sinds 2002 op de zondagsmarkt in Heist-op-den-Berg en zijn daar nog 8 andere markten bij gekomen en een winkel aan huis. Ons doel blijft wel altijd hetzelfde, groenten en fruit van een uitstekende kwaliteit aanbieden aan een voordelige prijs.

Jullie kweken zelf een deel van jullie aanbod?
Christel:
We kweken een deel van onze groenten in onze serres zoals bijvoorbeeld onze volle grond kropsla, koolrabi of nieuwe aardappelen. Ze worden steeds vers geoogst zodat we de kwaliteit kunnen garanderen. De groenten die we zelf niet kweken halen we bij lokale telers of in de Mechelse veilingen. We zijn altijd zeker van de versheid en kwaliteit want alle groenten moeten voldoen aan strenge  eisen.

Daarbij streven jullie naar een ecologische manier van werken?
Christel:
We kiezen inderdaad voor een milieuvriendelijke manier van werken. Het regenwater dat op de serre valt wordt opgevangen en gebruiken we voor het gieten van de groenten, het reinigen van de vrachtwagens en de machines, … Verder gebeurt het werk in onze serre bijna allemaal handmatig en met een minimum aan bestrijdingsmiddelen. Ook het wieden van het onkruid doen we met de hand.  De zonnepanelen op onze loods tenslotte voorzien ons bedrijf van de nodige elektriciteit.

Het fruit halen jullie rechtstreeks bij de boer?
Christel:
We kopen ons Belgisch fruit rechtstreeks bij de boer of op de fruitveiling en ook het geïmporteerd fruit halen we rechtstreeks bij de importeur. We proeven veel en controleren streng vooraleer we  het in ons aanbod opnemen. Op die manier zijn we zeker dat iedereen met een kwaliteitsvol en smakelijk stukje fruit naar huis gaat.

Jullie stellen ook groenten- en fruitpakketten samen?
Christel:
Zo heb je toch een mooi aanbod groenten of fruit en vermijd je keuzestress. Leuk om weten is dat we voor onze pakketten steeds aan de slag gaan met seizoensgroenten- of fruit.

Naast de  wekelijkse markten leveren jullie ook aan huis?
Christel:
We hebben een eigen winkel en intussen ook een webshop waarop je al je bestellingen kan doorgeven. Wij leveren bovendien gratis aan huis vanaf een aankoop van € 25. Je kiest online en een dag later bezorgen wij het aan je deur. Koop je een geschenkmand voor iemand? Dan kunnen we die ook rechtstreeks bij de gelukkige gaan leveren.

Cadeautip: Een cadeaubon of een geschenkmand met kraakverse groenten en fruit of heerlijke biologische fruitsappen.

Tuinbouwbedrijf Dillen

Tuinbouwbedrijf Dillen
Gangelberg 3, Berlaar
T 0476 68 48 11
tuinbouwbedrijf.dillen@skynet.be
www.tuinbouwbedrijfdillen.be

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Anna-Mit

Ontbijt- en lunchbar

lees meer

Marjel boetiek

Bij Marjel Boetiek in Westmeerbeek vind je elk seizoen opnieuw de meest stijlvolle dameskleding! Je kan er terecht voor de laatste nieuwe trends waarmee je zal stralen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier