Je eigen DNA, een oplossing bij haarverlies?

Een weelderige haardos … in onze maatschappij staat het symbool voor gezondheid, geluk en succes. Maar wat als je al op jonge leeftijd kampt met haarverlies? Haarverlies is een complex probleem waarvoor niet altijd meteen een oorzaak of doeltreffende behandeling gevonden kan worden en dat kan wel eens leiden tot psychische problemen en zelfs depressies. Het is ongelofelijk hoe je haar je zelfvertrouwen kan maken of kraken.

Wondermiddel of kwakzalverij?
Vroegtijdige kaalheid, haarverlies, een dunner wordende haardos, … het zijn steeds vaker voorkomende problemen die van alle leeftijden zijn, zowel bij mannen als bij vrouwen. Meer en meer mensen  mogen dan wel de weg naar een oplossing vinden, toch is er ook nog veel onwetendheid. Er zijn tal van zogenaamde wondermiddeltjes op de markt die je haar gegarandeerd opnieuw doen groeien, althans volgens de kwakzalvers van deze wereld. Elke nieuwe remedie wordt dus best met het nodige scepticisme bekeken. Anderzijds is het logisch dat mensen die kampen met haarproblemen zich aan elke  strohalm willen vastklampen. In een zee van lapmiddeltjes zou er nu toch eindelijk ook een oplossing zijn die wel lijkt te werken en die zorgt voor een opmerkelijke verbetering.

Kan je je haar opnieuw doen groeien?
Bij Cosmedics in Heist op den Berg konden ze hier alvast meer over vertellen. Cosmedics is een esthetische praktijk die gespecialiseerd is in de regeneratieve geneeskunde voor huid, haar en lichaam. Of  simpel gezegd, het terughalen en vernieuwen wat door ouderdom of ziekte verdwenen is, bijvoorbeeld hoofdharen die uitgevallen zijn door toedoen van hormonen. Een simpele haarlotion op basis van  het DNA zou de oplossing kunnen bieden. Het gebruik van DNA lijkt een enorme hype te worden. Je kan er allerlei kanten mee uit en enorm veel laten testen.

Anti-aging behandeling voor je haar
Hoewel haarverlies vaak gezien wordt als een mannenprobleem treft hormonale alopecia ook 50% van de vrouwen, vooral na de menopauze. Het is ook zeker geen ‘oude mannen probleem’. Het begint soms op zeer jonge leeftijd en in dat geval gaat het ook enorm snel. Om dit te behandelen werd vroeger doorgaans finasteride in pilvorm voorgeschreven, maar het nadeel hiervan is dat deze enorm veel bijwerkingen geeft. Ook is het zo dat niet iedereen gebaat is met finasteride. Als je hier niet op reageert kan je smeren tot je een ons weegt, je eindigt even goed helemaal kaal. Met een DNA-test kan je  wel nagaan welke formule voor jou optimaal werkt. Op basis daarvan kan een haarlotion samengesteld worden die haarverlies voorkomt. Vervolgens kan je met een PRP-behandeling, een behandeling met  je eigen bloedplasma, slapende haarfollikels terug activeren en nieuwe haargroei op gang brengen. Het resultaat is dikker en gezonder haar. Deze behandeling wordt dan ook een anti-aging behandeling  voor je haar genoemd.

Wie meer wil weten over haarverlies of de DNA-test kan terecht op www.cosmedics.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Maris Natuursteen

Enorme voorraad - Snelle levering - Scherpe prijzen - Eigen vakkundige plaatsingsdienst

lees meer

Sarah's

Trendy damesboetiek Dameskleding - Shapewear - Panty's van topkwaliteit - Accessoires Vanaf maat 34 t/m maat 50

lees meer

Bergstraatcomité

In de Bergstraat moet het aangenaam winkelen, wandelen en ontspannen zijn! Het Bergstraatcomité zorgt voor een mooie en levendige straat waar het fijn vertoeven is.

lees meer

Speciale promoties Check het hier