Nieuws uit de regio

10-07-2024 - Heist-op-den-Berg

Nieuwe Hnita Jazzclub wil nog beter worden

Het gaat goed met de Hnita Jazzhoeve aan de Lostraat. Na een vijf jaar durend renovatietraject, waarbij crowdfunding, coöperatieve samenwerking, crowdlending en een giftencampagne de nodige fondsen bij elkaar brachten, heropende de Hnita Jazz Club in september 2022. Met een aanstekelijke en funky set sloten Stef Kamil Carlens & The Swoon het voorbije weekend het succesvolle tweede seizoen in de gerenoveerde Hnita-Hoeve af. Maar de Hnita Jazzhoeve wil nog beter worden en gaat deze zomer op zoek naar nieuwe aandeelhouders.

Meer dan alleen maar jazz

Het publiek genoot het voorbije seizoen van een fijne mix van jonge bands, gevestigde waarden, jazz, indie en blues/roots. Voor dat laatste onderdeel van de programmatie werd de Hnita Jazz Club vorige maand genomineerd als beste ‘club’ op de Belgian Blues Awards. Opmerkelijk is dat de Hnita Jazz Club sinds dit jaar ook haar eigen Hnita Big Band heeft. Op initiatief van trombonist Dree Peremans en in nauwe samenwerking met de club, speelde de bigband vijf goed gesmaakte optredens in de Hnita-Hoeve en trad hij voor het eerst naar buiten op de Bigband Battle in Bonheiden. Opvallend is ook dat de familieprogrammatie steeds meer jonge bezoekers naar de Hnita-Hoeve loodst. Zowel de familieconcerten als de creatief-muzikale namiddagen onder de naam Jazzkittens worden door het jonge publiek als voltreffers ervaren.

Wie wil mee bijdragen aan dit uniek coöperatief project?

De club, die zo goed als volledig gedragen wordt door vrijwilligers, wil het jazzerfgoed van stichter Juul Anthonissen bewaren en zonder drempels, noch voor artiesten, noch voor publiek, verder uitbouwen. Na dat succesvolle (her)openingsseizoen bevestigde de club dit seizoen haar unieke plek in het Belgische muzieklandschap en haar gedragenheid bij een breed muziekminnend en gedreven publiek. Na de indrukwekkende doorstart wil de Hnita Jazz Club graag ook verder investeren in het comfort van de zaal. Daarom gaan ze op zoek naar mensen die een steentje willen bijdrage om de financiële basis van de organisatie verder te verstevigen en de te maken kosten te dekken. Geïnteresseerden kunnen zich melden via info@hnitajazzclub.be

Het Pigment

schilder- & behangwerken - verf - raamdecoratie - tapijten - tafellinnen - sierkussens Koop al onze artikels online!    Bezoek onze webshop.  

lees meer

Sarah's

Trendy damesboetiek Dameskleding - Shapewear - Panty's van topkwaliteit - Accessoires Vanaf maat 34 t/m maat 50

lees meer

Noémie

Mannen- en vrouwenmode aan betaalbare prijzen

lees meer

Tutti e Due

Zwangerschapskleding

lees meer

Speciale promoties Check het hier