Nieuws uit de regio

05-07-2024 - Heist-op-den-Berg

6 jonge socialistische kandidaten voor Heist

Net als andere partijen werkt ook Pro Heist-Vooruit hard aan de samenstelling van de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. “Wij zijn specifiek op zoek gegaan naar jonge, geëngageerde kandidaten.”, zegt gemeenteraadslid Sven Lambrechts. “Met onze lijst willen we kansen geven aan jongeren om mee het beleid vorm te geven. We hopen minstens 2 van deze jongere kandidaten in de gemeenteraad te krijgen”; Het jonge geweld op de lijst van kopman David Geerts zijn Lennert Meuris, Yan De Kock, Roslaie Straetmans, Luka Van Loo, Jesse Verbeeck en Emma Coeck (die laatste ontbreekt op de foto).

Jong geweld

De 6 kandidaten zijn allen 26 of jonger maar Rosalie Straetmans is wel de meest opvallende. Ze is nu nog 17 jaar, maar vlak voor de verkiezingen zal ze 18 worden als ze net de studie sociologie begonnen is. Ze doet vrijwilligerswerk in het rusthuis en met kinderen die opgroeien in een kwetsbare situatie. Lennert Meuris (26) en Yan De Kock zijn allebei actief bij jeugdclub Vibro en Emma Coeck is actief bij Chiro Itegem. Luka Van Loo studeerde af als graduaat maatschappelijk werk en wil verder gaan in deze sector en Jesse Verbeeck is vooral actief in de sportwereld, onder meer als turntrainer.

Een mix van ervaring en nieuwkomers

Lijstrekker David Geerts : “Jongeren herkennen zich duidelijk in ons verhaal. Ze komen ook zelf naar ons toegestapt.  Deze maand gaan we met alle kandidaten samen het programma en de campagne verder vorm te geven. Als lijsttrekker vind ik het belangrijk dat onze huidige gemeenteraadsleden blijven mee doen, maar dat we ook kansen geven aan nieuwe kandidaten.”

Het Reklameklokje

Gratis weekblad voor de regio Heist-op-den-Berg, Beerzel, Berlaar, Berlaar-Heikant, Booischot, Grootlo, Hallaar, Hulshout, Heist-Goor, Itegem, Pijpelheide, Putte, Schriek, Wiekevorst en Begijnendijk. Een uitgave van drukkerij-uitgeverij Peeters nv.

lees meer

Gysemans Bedding

Gysemans Bedding gaat voor het allerbeste slaapcomfort en kiest daarom als een van de weinige beddenzaken exclusief voor het unieke Duitse merk Schramm waar traditie en innovatie hand in hand gaan.

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Dansstudio Kick-iT

Dansschool, danslessen, workshops, verkoop danskledij

lees meer

Speciale promoties Check het hier