Nieuws uit de regio

02-07-2024 - Beerzel

Geen maïsdoolhof door gebrek aan maïs

Het maïsdoolhof van Stichting Kempens Landschap in Beerzel aan de Peredreef, op de grens met Heist-op-den-Berg, is afgelast. Door de natte weersomstandigheden van de afgelopen maanden was het onmogelijk om het zes hectare grote doolhof tijdig in te zaaien. Daarom werd beslist om het succesvolle evenement – dat normaal gezien vanaf 3 augustus zou starten – te annuleren.

Zoals bij vele landbouwers

Al voor de achtste keer zou Stichting Kempens Landschap het nabijgelegen landbouwveld in de Peredreef omvormen tot een gigantisch maïsdoolhof. Dat evenement staat om de twee jaar garant voor complete desoriëntatie. Moeder Natuur gooide helaas roet in het eten. De aanhoudende regenval van de afgelopen maanden heeft ertoe geleid dat het veld te lang onbewerkbaar bleef. De maïs kon - ondanks uitgebreide inspanningen - niet op tijd ingezaaid worden.

‘We’ll be back’

Stichting Kempens Landschap is vastbesloten om in de zomer van 2025 terug te keren. “We blijven ons inzetten om er volgend jaar een unieke en avontuurlijke ervaring van te maken. We kijken uit naar een succesvolle – én zonnige –  editie in 2025”, vertelt directeur Philippe De Backer. “Voor welk thema we volgend jaar kiezen? Dat blijft nog even een verrassing”, aldus De Backer.

Het Reklameklokje

Gratis weekblad voor de regio Heist-op-den-Berg, Beerzel, Berlaar, Berlaar-Heikant, Booischot, Grootlo, Hallaar, Hulshout, Heist-Goor, Itegem, Pijpelheide, Putte, Schriek, Wiekevorst en Begijnendijk. Een uitgave van drukkerij-uitgeverij Peeters nv.

lees meer

Zakenkantoor Gorris (AXA)

Zakenkantoor Gorris, uw AXA bank en kredietagent in Heist-op-den-Berg. Het dynamische team staat klaar voor al uw financiële vragen omtrent kredieten, beleggingen, erven, sparen, ... Wij willen dat de klanten zich 'thuis' voelen.

lees meer

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

De Roover

Gedimat De Roover is een handelaar in bouwmaterialen die u ondersteunt met deskundig advies en dit voor vakman, kmo en particulier. Bij De Roover kunt u kwalitatieve merken van bouwmaterialen kopen en laten leveren aan scherpe prijzen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier