Nieuws uit de regio

25-06-2024 - Booischot

Wat groeit er in mijne hof?

Het laatste weekend van juni is het traditioneel ‘Open Tuinen’ van de Landelijke Gilden.  Een bijzondere tuin die op  zaterdag 29 en zondag 30 juni toegankelijk is, is de tuin van Marcel en Roza Van Loock – Leys. Bij zijn pensionering liet de voormalige kippenboer zijn tuin ontwerpen door architect Raf Peeters uit Herenthout. Ondanks zijn 85 jaar (volgende maand 86!) zit Marcel nog elke voormiddag in de prachtige Engelse rozentuin naast de Molenbeek aan de Peersdonkendreef 16 te Booischot.

De tuin verandert met de seizoenen

“De rozen zijn dit jaar veel vroeger als andere jaren”, beginnen Marcel en Roza hun verhaal. “Door de bijzondere weersomstandigheden is de eerste bloei al bijna voorbij. Gelukkig staan de hortensia’s er schitterend bij, ondanks dat één enkele vriesnacht in het voorjaar bij sommige hortensia-soorten schade had aangericht. In de loop der jaren is er heel wat veranderd, maar de basis is gebleven met verschillende aparte tuinkamers. Alleen zijn de bomen die we destijds een duim dik geplant hebben, ondertussen al flink uit de kluiten gewassen”.

Elke dag aan ’t werk in de tuin

“Voor mij is dit geen werk maar een hobby”, vertelt de enthousiaste tuinman, “Alleen voor de hagen van 2,5 m hoog heb vanaf ik 80 werd iemand gevraagd om ze te scheren”.  Al dat werk wordt door het publiek wel geapprecieerd, want Roza en Marcel doen al meer dan 20 jaar mee aan Open Tuinen en hebben op hun terrein van 22 are al heel wat bezoek gehad, ook uit het buitenland, tot zelfs uit Rusland. Regelmatig kwam er zelfs een bus langs uit Duitstalig België met tuinliefhebbers. Zelf ging het echtpaar vroeger ook veel op tuinbezoek, tot in Engeland toe.

Klassieke Engelse rozentuin

De tuin is omgeven door hoge beukenhagen en verdeeld in kamers. De ronde borders achter het huis zijn afgeboord met buxus. Verder zijn er nog pergola’s met klimrozen en clematis, een grote verzameling Engelse en oude rozen, veel soorten hortensia’s tussen decoratieve vazen en mooie beelden. Verscholen tussen rozen geeft de buxusparterre een extra cachet aan de tuin. “De buxusmot heeft blijkbaar haar beste tijd gehad, maar nu krijgen de planten veel last van schimmel”, heeft Marcel ondervonden

De tuin is zaterdag 29 en zondag 30 juni open van 10 tot 18 u. Leden van de Landelijke Gilde betalen 1 euro inkom, anderen 2 euro, maar daar zit ook een drankje inbegrepen.
Een andere Heistse tuin die dat weekend te bezoeken is, is deze van Marc en Diane Vandeput- Heremans aan de Schriekstraat 81 te Schriek

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Anna-Mit

Ontbijt- en lunchbar

lees meer

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Middenstand Putte

Middenstand Putte verenigt de Putse handelaars om van Putte een bruisend winkelcentrum te maken. Ze organiseren o.a. de Putse Feesten, de eindejaarsactie en koopzondagen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier