Nieuws uit de regio

24-06-2024 - Heist-op-den-Berg

50.000 bierviltjes voor meer cultuur op het terras

Met de eerste zomerse dagen zitten ook de terrassen aan de verschillende horecazaken weer goed gevuld. De Cultuurraad van Heist-op-den-Berg vindt dat er dan niet alleen veel pinten mogen getapt worden, maar dat er ook een beetje cultuur mag beleefd worden. Daarom heeft Dichter bij de Nete Tessa Van Herck een mooie quote geschreven die op 50.000 bierviltjes werd gedrukt en verspreid over de Heistse horecazaken. “En toeval of niet, sinds dat de kaartjes beschikbaar zijn in de Heistse cafés is het mooi weer geworden”, aldus Tessa.

Schrijf zelf een zomers gedicht

“Oorspronkelijk dachten we om aan Café Congé een cultureel aspect toe te voegen”, vertelt cultuurraadvoorzitter Lou Ooms, “maar uiteindelijk hebben we beslist dat in alle deelgemeenten de terrassen een beetje extra cultuur verdienen, dankzij de extra steun van het lokaal bestuur. Het initiatief kwam van Tessa Van Herck, Dichter bij de Nete nog tot het voorjaar van 2025. We kozen voor een korte quote, maar hebben op de achterkant nog ruimte gelaten om zelf een zomers gedichtje aan te vullen. Op de Facebookpagina van Cultuurraad Heist-op-den-Berg bieden we de mogelijkheid om ‘de creatieve schrijfsels met anderen te delen”.

‘Zet u en geniet, terwijl ik voor u de zomer ingiet’

“De quote kwam er in één keer uitgerold” vertelt Tessa Van Herck als naar de inspiratie wordt gevraagd. “Ik hoop vooral dat een kort gedichtje bijdraagt tot een goede sfeer en dat de weergoden daaraan ook een beetje willen meewerken. Het is in ieder geval zo dat sedert de kaartjes beschikbaar zijn, de regenwolken ons land ook eindelijk verlaten hebben.”

De kaartjes worden de laatste week van juni verdeeld over de Heistse horecazaken in alle deelgemeenten. Wie denkt dat hij/zij overgeslagen is of graag ook een leuk bierviltje heeft op zijn/haar zomerterras, kan contact opnemen van An Vertommen van Team Cultuur via an.vertommen@heist-op-den-Berg.be.

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, klikvinyl, kurkvloeren, plafonds, zonwering, inbouwkasten, wandbekleding, ...

lees meer

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Het Pigment

schilder- & behangwerken - verf - raamdecoratie - tapijten - tafellinnen - sierkussens Koop al onze artikels online!    Bezoek onze webshop.  

lees meer

Speciale promoties Check het hier