Nieuws uit de regio

03-06-2024 - Heist-op-den-Berg

Een applaus voor de Heistse fietsers

Omdat het op 3 juni de Internationale Dag van de Fiets is, organiseerde de Fietsersbond Heist-op-den-Berg en de Duurzame Heistenaars een applausdag. Mensen die met de fiets in de ochtend in de Stationsstraat passeerde in de buurt van de spoorwegtunnel, kregen in de vorm van een klein applaus en een koekje. Dat was bedoeld als ‘bedankje om u met de fiets te verplaatsen’. Bij deze gelegenheid kwam ook de lang beloofde fietsostrade tussen Lier en Aarschot, die aan het Heiste station zou passeren, weer ter sprake.

‘Fietsers maken de wereld leefbaarder’

Frank Van de Leest van de Duurzame Heistenaars was een week eerder al vroeg uit bed om te tellen hoeveel fietsers er op anderhalf uur door de Stationsstraat passeren en had 350 pakketjes met een lekker koekje voorzien, een cadeautje dankzij de sponsoring van Alternatuur uit Hallaar. “Fietsers maken de wereld een stuk leefbaarder en plezanter. Goe bezig”, was de boodschap met daarnaast nog de vraag om het lege zakje bij het papier- en kartonafval te recycleren.

‘Doe zo voort’

“Het is de derde keer dat we deze applausactie voor de fietsers organiseren”, vertelt Joachim Van der Auwera van de Heists Fietsersbond. “Om fietsers te feliciteren: ze kiezen voor het slimste en gezondste vervoermiddel, om hen te bedanken: ze verhogen de leefkwaliteit en maken het plezanter, om automobilisten stof tot nadenken te geven: het kan ook anders. We willen de beleidsmakers tonen: veilige fietsinfrastructuur werkt. Er is een publiek voor en het doet meer mensen fietsen. Maar we doen het vooral om fietsers aan te moedigen: doe zo voort!​”

Waar komt de fietsostrade?

Ook deputé Jan De Haes, als promotor van ‘Antwerpen fietsprovincie’ en milieuschepen Sarah Wouters waren vroeg uit bed om de fietsers te feliciteren. “Tijdens de volgende legislatuur zal een budget voorzien worden voor de langverwachte aanleg van de fietsostrade tussen Lier en Aarschot,” belooft De Haes. “In de stedelijke omgevingen van Lier en Aarschot zijn nog enkele belangrijke knelpunten en ook in Heist, tussen het station en het industriepark moeten we nog naar oplossingen zoeken. Een groot deel van het traject is echter al uitgetekend.  Misschien zouden we de sleuf direct naast het spoor kunnen gebruiken, maar dan moet de brug aan de Hogebrugstraat worden aangepast”. In ieder geval zal er nog veel studie- en tekenwerk moet uitgevoerd worden, want bijvoorbeeld de Fietsersbond is niet gelukkig met delen van het traject in Heist.

Het Derde Bedrijf

Brasserie en Theatercafé Het Derde Bedrijf is gevestigd in CC Zwaneberg. Het is de ideale plaats om te genieten van een lekkere snack, maaltijd of drankje, zowel binnen als buiten op het fantastische terras met zicht op het Cultuurplein.

lees meer

Bosmans Slaapcomfort Center

Wie goed slaapt is gezonder, energieker en opgewekter. Bij Bosmans Slaapcomfort vind je een enorm aanbod slaapsystemen, hoofdkussens, dekbedden en bedtextiel.

lees meer

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

Hoorcentrum Aerts

Hoorcentrum Aerts staat garant voor de beste hooroplossingen op maat. U kan er vrijblijvend terecht om uw gehoor te laten testen en informatie te vergaren over de best mogelijke opties om uw gehoor te verbeteren en te beschermen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier