Nieuws uit de regio

01-06-2024 - Itegem

De kerk als kunstgalerij

Ter gelegenheid van Open Kerkendag zijn op 2 juni de Heistse kerken (uitgezonderd Heist-station) open voor het publiek. In Itegem zien ze het echter veel groter en is er een kunsttentoonstelling die open blijft tot zaterdag 15 juni. ‘Een knipoog naar het onmogelijke’ is een initiatief van de kunstenaarsvereniging De Gebeten Appel (naar het verhaal van Adam en Eva) met als voortrekker de Itegemse kunstenaar Piet Van Pelt. De expo werd geopend met een feestelijke receptie met een fikse knipoog naar het verleden. Tot en met 15 juni kan je elke dag gaan kijken van 13 tot 17 u.

Mooie kunst in een mooie kerk

“Het is de derde keer dat we dit organiseren”, vertelt Piet Van Pelt, “en ik durf gerust te zeggen: de kwaliteit was nooit beter. We brengen een grote verscheidenheid van artiesten die elk hun eigen verhaal vertelllen, met schilderwerk, in porselein, met collages en andere materialen.” Samen met Murad Gabbani houdt Van Pelt op vrijdag 7 juni om 19.30 u een geleide rondleiding met aandacht voor de verschillen en de overeenkomsten in de Islamitische en Christelijke kunst en ritus. Om 20.30 u is er dan ook nog een optreden van het koor Fa-Si-Nant.

Feestelijke afsluiting

Ik de kerk ziet u werk van Mariolina Abenante, Peter De Marrez, Marc Galicia, Luc Geenen, Sabina Heylen, Monique Houthoofd, Mathy Pichal, Fréderique Rennuit, Greta Soetewey, Xavier Storms, Luc Van Assche, Jules Van den Broeck, Saskia Van Kerckhove, Piet Van Pelt, Ingrid Westenhovens, Amelia Willems, Alia Zainoullina en Adil Zariouh. Ook Martine Spits leverde een bijdrage met de Heistse academie voor Beeldende Kunsten.  Zaterdag 15 juni vanaf 18 u wordt de tentoonstelling feestelijk afgesloten met een receptie en het nieuwe zomerrepertoire van de K.Fanfare De Eendracht.

Meer info op www.heist-op-den-berg.be/nieuws/openkerken

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Maris Natuursteen

Enorme voorraad - Snelle levering - Scherpe prijzen - Eigen vakkundige plaatsingsdienst

lees meer

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Speciale promoties Check het hier