Nieuws uit de regio

28-05-2024 - Heist-op-den-Berg

Raf Verelst zorgt mee voor 500 waterputten in Cambodja

Raf Verelst, de initiatiefnemer van de Crazy Kroegentocht elk jaar op 2de Kerstdag op het gouden kruispunt, heeft met zijn organisatie ondertussen de 500ste waterput laten bouwen in Cambodja. Deze bijzondere waterput, gesponsord door het evenement ’40 jaar ’t Hoekske’ markeert dat  toewijding en harde arbeid gedurende een decennium  toch mooie resultaten kunnen opleveren. In de maand juli komt er nu voor het eerst ook een zomereditie van de Crazy Kroegentocht.

Heistse dj’s draaien voor waterputten

Al en tiental jaar is het een traditie dat de Heistse cafés aan de voet van de berg een bijdrage leveren aan het goede doel van de vereniging van Raf: Cambodian Buddhist Association for Vulnerable Children (CBAVC), die waterputten sponsort op het platteland van Cambodja. Dj’s uit de uitgaansleven van jaren geleden, aangevuld met nieuw jong geweld, spelen gratis hun dj-set in de Heistse cafés die daarmee een waterput sponsoren in Cambodja. De organisatie is ondertussen ook erkend door 11.11.11 en heeft ook een standje op het Zuiders Feest op 16 juni in het provinciaal domein Averegten.

Raf houdt zelf alles goed in het oog

Tijdens een toeristisch bezoek aan het Aziatisch land maakte Raf kennis met een monnik die zich inzet voor de waterbedeling. “In de steden is er meestal wel stromend water”, vertelt Raf, “maar op het platteland moeten kinderen soms uren stappen om aan water te geraken en kunnen daarom niet naar school”. Dart greep Raf zo aan dat hij zich wil inzetten om zoveel mogelijk waterputten te laten bouwen op het Cambodjaanse platteland. Het grote voordeel van zijn organisatie is, dat alle ingezamelde centen rechtstreeks naar het goede doel gaan zonder tussenpersonen.

Zomerse kroegentocht

Dit jaar komt er op het gouden kruispunt een zomerversie van de Crazy Kroegentocht. Op 19 juli, tijdens Café Congé, het zomers evenement onder aan de Heistse berg, komt er een nieuwe versie op initiatief van de cafés zelf, maar steeds nog met het waterputtenproject als goede doel om te steunen.

Heytens

Op zoek naar het geknipte deco-idee? Welke stijl u ook verkiest, bij Heytens vindt u inspiratie bij de vleet. Kiezen uit het ruime aanbod stoffen en materialen, opmeten en laten plaatsen. Op naar een nieuw interieur?

lees meer

De Bollekeshoef

KINDERBOERDERIJ - STAL - HAPJE & DRANKJE

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Anna-Mit

Ontbijt- en lunchbar

lees meer

Speciale promoties Check het hier