Nieuws uit de regio

24-05-2024 - Schriek

Schriekse basisschool is Groene Oase

Basisschool De Groentuin ontving van de provincie het label ‘Groene Oase’, nadat ze eerder een cheque van 14.500 euro hadden gekregen voor de vergroening van de speelplaats. Een speelheuvel, een groter grasveld, een groene zithoek, nieuwe hagen zijn enkele onderdelen van de ‘Groene Oase’, gerealiseerd met de medewerking van Regionaal Landschap Rivierenland. De kinderen van de school legden de laatste hand aan de werkzaamheden met het strooien van verse zaadjes en het planten ven  bloembollen.

Vele scholen worden groener

Gedeputeerde Jan De Haes overhandigde het label ‘Groene Oases’: “De Groeituin is een van de 202 scholen die zich inschreven op Groene Oases. Dit zijn dus stuk voor stuk scholen die zélf beseffen hoe waardevol een groene speelplaats is voor hun leerlingen en het klimaat. In samenwerking met de Regionale Landschappen begeleiden we hen verder met hun vragen en praktisch advies. Maar die initiële goodwill om dit project tot een goed einde te brengen is onontbeerlijk.”  Naast de provincie kwam er ook een belangrijke bijdrage van de ouderraad van de school die met diverse acties 6500 euro sponsorde.

Beter voor mens en natuur

Een ontharde en vergroende speelplaats biedt heel wat voordelen. Zo ervaren kinderen minder stress na een speeltijd in het groen en zetten buitenlessen aan tot onderzoekend leren en een verhoogde concentratie. Ook ons klimaat profiteert mee: water dat na ontharding opnieuw kan doorsijpelen in de bodem, helpt ons om droge periodes te overbruggen. Maar vooral voor de jongsten is dit prille natuurcontact essentieel: zorg dragen voor de natuur begint immers al in de kinderschoenen. Door les te krijgen in en over de natuur leren we de volgende generaties hoe belangrijk natuur, biodiversiteit en klimaat zijn.

Elektro Van Dessel

Al vele jaren is Elektro Van Dessel verdeler van huishoudtoestellen (klein en groot), kachels en bijverwarming. Je vindt er een uitgebreide keuze, krijgt vakkundig advies en de perfecte naservice zodat je er terecht kan voor de aankoop, plaatsing en onderhoud van uw toestel.

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Mijn gezonde voeding

Diëtiste en voedingsdeskundige

lees meer

Speciale promoties Check het hier