Nieuws uit de regio

24-05-2024 - Schriek

Schriekse basisschool is Groene Oase

Basisschool De Groentuin ontving van de provincie het label ‘Groene Oase’, nadat ze eerder een cheque van 14.500 euro hadden gekregen voor de vergroening van de speelplaats. Een speelheuvel, een groter grasveld, een groene zithoek, nieuwe hagen zijn enkele onderdelen van de ‘Groene Oase’, gerealiseerd met de medewerking van Regionaal Landschap Rivierenland. De kinderen van de school legden de laatste hand aan de werkzaamheden met het strooien van verse zaadjes en het planten ven  bloembollen.

Vele scholen worden groener

Gedeputeerde Jan De Haes overhandigde het label ‘Groene Oases’: “De Groeituin is een van de 202 scholen die zich inschreven op Groene Oases. Dit zijn dus stuk voor stuk scholen die zélf beseffen hoe waardevol een groene speelplaats is voor hun leerlingen en het klimaat. In samenwerking met de Regionale Landschappen begeleiden we hen verder met hun vragen en praktisch advies. Maar die initiële goodwill om dit project tot een goed einde te brengen is onontbeerlijk.”  Naast de provincie kwam er ook een belangrijke bijdrage van de ouderraad van de school die met diverse acties 6500 euro sponsorde.

Beter voor mens en natuur

Een ontharde en vergroende speelplaats biedt heel wat voordelen. Zo ervaren kinderen minder stress na een speeltijd in het groen en zetten buitenlessen aan tot onderzoekend leren en een verhoogde concentratie. Ook ons klimaat profiteert mee: water dat na ontharding opnieuw kan doorsijpelen in de bodem, helpt ons om droge periodes te overbruggen. Maar vooral voor de jongsten is dit prille natuurcontact essentieel: zorg dragen voor de natuur begint immers al in de kinderschoenen. Door les te krijgen in en over de natuur leren we de volgende generaties hoe belangrijk natuur, biodiversiteit en klimaat zijn.

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Ah Yes!

Dans-, turn- en yogakledij

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Speciale promoties Check het hier