Nieuws uit de regio

22-05-2024 - Heist-op-den-Berg

Heistse senioren op de fiets

Op maandag 3 juni organiseert de Heistse seniorenraad haar jaarlijkse fietstocht met vertrek aan het Cultuurcentrum Zwaneberg op het Cultuurplein. Om 13.30 u zal de schepen voor senioren Carl Verelst het startschot geven voor een tocht van ongeveer 30 km richting Pijpelheide. Verantwoordelijke van de fietstocht, Marc Brabants, heeft vooral rustige wegen uitgezocht maar ook de Heistse politie zal er voor zorgen dat alles in veilige banen zal lopen.

Senioren rijden elektrisch

“We fietsen aan een rustig gezapig tempo, tussen de 15 en 18 per uur”, vertelt organisator Marc Brabants, “Maar de meeste senioren hebben trouwens een elektrische fiets, zodat het zeker geen probleem zal zijn.  We vertrekken langs de stationsomgeving naar de Achterheide om zo in Pijpelheide terecht te komen waar we een sanitaire tussenstop  hebben en van een verfrissing kunnen genieten in zaal Ter Heide aan de Schrieksesteenweg. Moesten er technische of andere problemen zich voordoen, dan kunnen we altijd beroep doen op de camionette van de technische dienst die dienst doet als bezemwagen”.

Met dank aan de politie

“De seniorenraad is blij dat ze ook beroep kan doen op de Heistse politie want bij goed weer zullen er meer dan 100 fietsers samen rijden, wat toch een behoorlijke groep is”, aldus Brabants, “In tegenstelling tot vorig jaar richting Wiekevorst, moeten we nu twee keer de Liersesteenweg over wat met zo’n groep niet evident is.”.  Om van deze tocht een succes te maken hebben ze natuurlijk ook de medewerking van de weergoden nodig. Dat hebben ze vorig jaar nog ondervonden toen de tocht bijna letterlijk in het water viel.

Lapperre Hoorcentrum

Hoorcentrum Lapperre staat voor hoorkwaliteit voor het leven. In uw Lapperre hoorcentrum neemt de audioloog de tijd om naar u te luisteren en samen de oplossingen te overlopen. Zo kunnen we uw gehoor optimaal beschermen en u opnieuw laten genieten van het plezier om goed te horen.

lees meer

Schoenen Valérie

Damesschoenen van maat 35 tot 42, accessoires & handtassen

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

Speciale promoties Check het hier