Nieuws uit de regio

26-04-2024 - Booischot - Pijpelheide

“Mé respect veu ij”

Met een affichecampagne in 11 dorpskernen heeft CD&V Heist-op-den-Berg haar verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op gang geschoten. “We willen niet in het vaarwater van de nationale en Vlaamse verkiezingen terechtkomen en daarom al deze teaser”, aldus lijsttrekker Dirk Van Noten. “Eén van onze speerpunten wordt de levendige, veilige dorpskernen en we willen de taal van de Heistenaar spreken. Daarom onze basisslogan voor de campagne in het najaar: Mé respect veu ij”.

Héél Heist-op-den-Berg

Met hun reclamepaneel waarop àlle Heistse kernen vermeld staan, ook kleinere gehuchten als de Achterheide of Bruggeneinde, willen ze aangeven dat iedereen in de gemeente meetelt. “Met onze slogan in het Heistse dialect geven we aan dat we de taal van onze burgers spreken. We zijn in het verenigingsleven gaan vragen wat hun bekommert, wat hun bezig houdt en wat er beter kan. Sommige zaken hebben we zo al direct kunnen aanpakken, maar meer fundamentele onderwerpen zullen we zeker in ons programma opnemen. Waar we zeker al willen voor ijveren, is dat elk gehucht, elke wijk in de gemeente de aandacht krijgt die ze verdient” aldus Van Noten.

Heists dialect

Met de opvallende borden met Heistse dorpsnamen willen ze hun lokale verwevenheid in de verf zetten. “Er werd lang en grondig gediscussieerd over de juiste dialecte benamingen van iedere dorpskern en onze nieuwe slagzin. We ontdekten dat het Heistse dialect rijk is aan nuanceverschillen. We zien ook dat dialect verbindt en dat de Heistenaar graag zijn eigen taal bediscussieert. Er werd afgeklopt op benamingen die volgens ons de werkelijkheid het meest benaderen, maar kijken uit naar wat de inwoners van de verschillende deelgemeenten en gehuchten er van denken” aldus Wim Verhoeven, voorzitter van CD&V Heist-op-den-Berg.

Nieuwe namen

Ook in de lijstvorming zoekt men naar lokale verbondenheid met de voorstelling van al 2 nieuwe jonge krachten: Siobhan Verschaeren (31) is vennoot in een accountantskantoor en zet zich, via Unizo, vooral in voor de lokale ondernemers. Steffie Ram (27), schoonheidsspecialiste, is voorzitster van Rotaract Heist. Voor beiden is de campagne in de herfst de eerste politieke ervaring. De zoektocht naar geëngageerde mensen gaat nog voort. “Ondanks de negatieve perceptie van hedendaagse politiek zijn nog steeds mensen met een toegevoegde waarde die iets te vertellen hebben bij ons welkom”.

De Hoofdzaak - Kapsalon

Een frisse snit, een knappe brushing of styling, een nieuw kleurtje, … Redenen genoeg om te genieten van een heerlijk verwenmoment bij De Hoofdzaak. U wordt er van begin af aan in de watten gelegd.

lees meer

Gunter Bosmans

Kasseien - Kleiklinkers - Natuursteen - Recuperatiesteen … Gelegd of voor de doe-het-zelver

lees meer

Het Derde Bedrijf

Brasserie en Theatercafé Het Derde Bedrijf is gevestigd in CC Zwaneberg. Het is de ideale plaats om te genieten van een lekkere snack, maaltijd of drankje, zowel binnen als buiten op het fantastische terras met zicht op het Cultuurplein.

lees meer

Asian Kitchen

Sushi, wok & grill Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Speciale promoties Check het hier