Nieuws uit de regio

24-04-2024 - Hulshout

Inbrekersplaag in tuinhuisjes

Inbraken zijn van alle tijden, maar de laatste weken werd in de regio vooral ingebroken in tuinhuisjes. In de nacht van zondag 21 april op maandag 22 april kan een patrouille van de politiezone Zuiderkempen een dader arresteren, dankzij de alertheid van de agenten die een verdachte bromfietser, na een korte achtervolging konden vatten. Burgemeester Geert Daems wil uitzonderlijk de politiezone bedanken voor hun inzet.

Bromfietser op de vlucht

Tijdens een nachtpatrouille van de politiezone merken ze een bromfiets op de fietsroute tussen de straten August Cannaertsstraat – Industrieweg op die rijdt richting Westmeerbeek. Wanneer de ploeg arriveert aan de Grote Baan zien zij dat de bromfiets plots rechtsomkeer maakt en richting Heibaan rijdt. De agenten achtervolgen de bromfiets om het voertuig te onderwerpen aan een controle. Ondanks het gebruik van de zwaailichten en sirene geeft de bestuurder hier in eerste instantie geen gevolg aan en rijdt weg. Tevergeefs, want de interventieploeg kan de bromfiets onderscheppen.

Onder invloed van cannabis

Bij de controle van de bestuurder werden verschillende gereedschappen en (werk)materialen aangetroffen waarvan de inspecteurs vermoedden dat ze net gestolen waren. Daarnaast werd ook een kleine hoeveelheid cannabis aangetroffen en twee messen. De bestuurder bleek daarenboven onder invloed van cannabis en amfetamines. De bromfiets was niet-verzekerd en werd bijgevolg getakeld. Tijdens de daaropvolgende huiszoeking bij de verdachte werden goederen aangetroffen die met zekerheid gelinkt kunnen worden aan feiten van inbraken in tuinhuizen die in de regio gepleegd zijn. De verdachte werd dan ook gearresteerd

Bizzar

Bizzar biedt je de mooiste collecties kinderkleding. Je vindt er de leukste stukjes voor je oogappel van 0 tot 14 jaar binnen een trendy en kleurrijke shopomgeving.

lees meer

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

Speciale promoties Check het hier