Nieuws uit de regio

20-04-2024 - Heist-op-den-Berg

Bergbos voor één dag Klein Zwitserland

Ook met de nieuwe eigenaar van het Bergbos, boven op de Heistse berg, blijft de traditie van de Bike Fest Hest van de Powerbikers bestaan. In 2018 werd het evenement, toen al met veel succes, voor de eerste keer georganiseerd. Op 27 april zijn de mountainbikers opnieuw aan het feest met uitvalsbasis aan de Chirolokalen in de Kerkhofstraat. De volledige opbrengst gaat naar de 1000 km van Kom Op Tegen Kanker, waaraan de Powerbikers in het weekend van O.H.Hemelvaart met 3 teams deelnemen.

De Vlaeminck

In de regio wordt al wel een gelachen met de Heistse ‘berg’, maar drie uur rondjes maken over de flanken van het Bergbos is zeker gene kattepis. Menig Heistenaar zal zich nog wel herinneren dat er begin jaren ’90 van vorige eeuw nationale veldritten werden gereden, met het Belgisch Kampioenschap in 1995 als hoogtepunt. Even memorabel was de door van Geert De Vlaeminck, zoon van meervoudig wereldkampioen Eric De Vlaeminck, die in 1993 tijdens de veldrit in ’t Bergbos een fatale hartstilstand kreeg.

Een bos vol mountainbikers

Om 10.30 u mogen de jongsten zich uitleven op het parcours, maar het grote werk begint om 14 u. Meer dan 200 deelnemers zullen dan de flanken van het Bergbos beklimmen en afdalen en de aankomst is verwacht rond 15 u.  Uniek voor de sfeer op Bike Fest Hest is dat ook meerdere gelegenheidsteams zich aan de start wagen. Deelnemen is voor de meesten belangrijker dan winnen in een olympisch jaar.  Naar goede gewoonte staan er bovendien ook heel wat vrouwen op de startlijsten.

Fiets festival

Supporters en sympathisanten zijn heel de dag welkom op het terrein van de Chiromeisjes aan de Kerkhofstraat. Daar heerst een gezellige festivalsfeer waarbij je dankzij de lekkere barbecue-worsten en het bier uit de opvallende Chimay-truck geen honger of dorst te vrezen. Naast een uitgebreid drankenpakket zijn er ook de ijsjes Heide-Atelier te verkrijgen. Na de medaiille uitreiking is nog een afterparty met dj Bronstige en een bescheiden kampvuur zodat niets in de weg staat om er een gezellig wielerfeest van te maken.

Decomundo

High-end Designmeubelen voor Binnen en Buiten.  

lees meer

Dansstudio Kick-iT

Dansschool, danslessen, workshops, verkoop danskledij

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

Speciale promoties Check het hier