Nieuws uit de regio

18-04-2024 - Heist-op-den-Berg

Brand in cultuurcentrum Zwaneberg

Donderdag 18 april, kort na de middag is er brand uitgebroken in het cultuurcentrum Zwaneberg. Vooral de zijgevel van Het Derde Bedrijf, de cafetaria van het CC, is aan de buitenkant zwaar beschadigd. Binnen in de horecazaak blijkt de schade nogal mee te vallen, zodat ze waarschijnlijk zaterdag al terug open kan. Oorzaak van de brand is het verdelgen van onkruid door een gemeentearbeider, vlak bij de muur, waardoor het kader waarop de gevelbekleding is aangebracht vuur gevat heeft.

Op het nippertje grote ramp vermeden

Marc Ceulemans van de Heistse politie was toevallig ter plaatse omwille van de problematiek rond de hangjongeren in de buurt van het cultuurcentrum. Hij was het die de brandgeur opmerkte en onmiddellijk de brandweer in de Broekstraat kon verwittigen. Die waren bijzonder snel ter plaatse en konden snel de vuurhaard doven, door het verwijderen van de gevelbekleding. . De brand smeulde vooral onder de gevelbekleding en was dus van buiten af moeilijk waar te nemen. Dankzij het bijzonder snel ingrijpen van de aanwezige politieagent is een ramp vermeden.

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Maris Natuursteen

Enorme voorraad - Snelle levering - Scherpe prijzen - Eigen vakkundige plaatsingsdienst

lees meer

Marjel boetiek

Bij Marjel Boetiek in Westmeerbeek vind je elk seizoen opnieuw de meest stijlvolle dameskleding! Je kan er terecht voor de laatste nieuwe trends waarmee je zal stralen.

lees meer

De Hoofdzaak - Kapsalon

Een frisse snit, een knappe brushing of styling, een nieuw kleurtje, … Redenen genoeg om te genieten van een heerlijk verwenmoment bij De Hoofdzaak. U wordt er van begin af aan in de watten gelegd.

lees meer

Speciale promoties Check het hier