Nieuws uit de regio

19-11-2023 - Booischot - Pijpelheide

Nog een rotonde en een klein stukje fietspad op N10

In het voorjaar van 2024 start de aanleg van nóg een rotonde op de Liersesteenweg N10, ter hoogte van het kruispunt met de Schrieksesteenweg en de Pijpelstraat. Oorspronkelijk was de aanleg al een tiental jaar geleden gepland, gelijk met deze aan de Heist-Goorstraat en aan de Broekmanstraat. Door ‘omstandigheden’ kon pas nu de omgevingsvergunning verkregen worden. De aanleg zal voor bijna een jaar belangrijke verkeershinder zorgen: richting Aarschot zal er moeten omgereden worden, richting Lier is er éénrichtingsverkeer.

Wegwerken van gevaarlijk kruispunt

“Het kruispunt van de Pijpelstraat en Schrieksesteenweg in Booischot is momenteel een gevaarlijk kruispunt,” vinden ze bij Wegen en Verkeer. “Om alle verkeersstromen gelijk te trekken, vormen we dit kruispunt om tot een rotonde. Een rotonde kan bovendien eenvoudig gebruikt worden als keerpunt. Buiten de rotonde komen veilige fiets- en voetgangersoversteken zodat het kruisen in twee tijden kan gebeuren. Op de rotonde voorzien we nog een overrijdbaar middengedeelte voor uitzonderlijk vervoer. Net zoals nu ook het geval is bij de nieuwe rotondes aan de Broekmanstraat en de Lostraat”.  De volledige N10 wordt zo overal heringericht naar hetzelfde wegbeeld. Dat houdt in dat ‘conflicterende afslagbewegingen’ zoveel mogelijk beperkt worden en dat de nodige keerpunten ter hoogte van de meest prominente kruispunten voorzien worden.

Toch weer een extra stukje fietspad

Net zoals de andere geplande projecten op de N10 komen er vrijliggende fietspaden. Die worden 2,50 meter breed en gescheiden van de rijweg door een gracht. Ter hoogte van het kruispunt Raamstraat met Moerstraat komt een fiets- en voetgangersoversteek met een middenberm. Zo kunnen fietsers en voetgangers veilig in twee bewegingen de N10 kruisen. Dit is zone 4 van de hervorming van de fietspaden op de N10. Zone 1 is de doortocht van Berlaar-Heikant waar men nu aan bezig is. Voor zone 2 en zone 3 is nog geen tijdslijn aangeduid. Als de gesprekken vlot verlopen, moet de hele onteigeningsprocedure rond zijn tegen 2025.

 

Ten vroegste in het voorjaar van 2024 starten de nutsbedrijven met het vernieuwen van hun kabels en leidingen. Die werken duren ongeveer vier maanden. Aansluitend starten de riolerings- en wegeniswerken die een zevental maanden zullen duren.  Ook de bushaltes ‘Booischot Pijpelstraat’ worden vernieuwd op basis van de huidige normen voor toegankelijkheid. Tijdens de werken zal verkeer richting Lier altijd kunnen passeren. Het verkeer richting Aarschot volgt dan een omleiding

Heytens

Op zoek naar het geknipte deco-idee? Welke stijl u ook verkiest, bij Heytens vindt u inspiratie bij de vleet. Kiezen uit het ruime aanbod stoffen en materialen, opmeten en laten plaatsen. Op naar een nieuw interieur?

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Hoorcentrum Aerts

Hoorcentrum Aerts staat garant voor de beste hooroplossingen op maat. U kan er vrijblijvend terecht om uw gehoor te laten testen en informatie te vergaren over de best mogelijke opties om uw gehoor te verbeteren en te beschermen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier