Nieuws uit de regio

17-11-2023 - Itegem

Volgende week everzwijn of fazant op het menu?

De Landelijke Rijvereniging van Itegem organiseert zondag 19 november vanaf 11 u een dierenzegening op haar oefenterrein aan de Hooiweg te Itegem. Voor de gelegenheid hebben ze ook een lokale wildbeheerseenheid uitgenodigd die zorgt voor een wildverkoop ter ere van hun patroonheilige Sint Hubertus en ten voordele van 2 goede doelen. Wie graag een keer fazant of everzwijn op het menu zet moet zondagmiddag zeker afzakken naar het voormalige voetbalterrein van FC Itegem op het einde van de Kerkstraat waar de LRV al enkele jaren haar thuishaven heeft.

Paarden en pony’s

“Vroeger ging de viering door in het centrum van Itegem aan de poort van de kerk”, begint Ellen Compagnie van LRV Itegem het verhaal. ”Daar kregen de kregen paarden en huisdieren dan de zegen van de pastoor. Door het drukke verkeer en het groot aantal rijdieren zijn we moeten verhuizen naar ons oefenterrein, waar we ook een gezellige cafetaria hebben in geval van slecht weer”. De bloeiende Itegemse verenging heeft geen eigen manege en de leden zijn dus het allemaal eigenaars van hun paarden en ponys. Ze doen wel gezamenlijke trainingen aan de Hooiweg op het voormalig voetbalterrein  en nemen ook samen deel aan spring- en dressuurwedstrijden voor paarden (met ruiters vanaf 12 jaar) en pony’s (voor ruiters tot 16 jaar).

Alle dieren welkom

Vanaf 11 u is er een kort bezinningsmoment waarna alle aanwezige dieren worden gezegend. “Dat zijn vooral paarden en pony’s, maar iedereen met een dier is welkom,” vertelt Ellen. “Dat zijn dus evenzeer honden en katten, huiskonijnen en hamsters tot zelfs parkieten. Iedereen, met gelijk welk beestje, is welkom. Het geheel wordt opgeluisterd door jachthoorngroep Waldo. Ook zonder dieren mag je zeker een kijkje komen nemen. We hebben een ruime parking en de toegang is gratis”. Na de wijding wordt het vers geschoten wild per opbod verkocht. “Voor het eerst is daar ook everzwijn bij. Niet het hele dier, maar netjes verdeeld in stukken, klaar om in de braadpan te steken. Ook het andere wild zoals haas, duif en fazant is tegenwoordig ‘keukenklaar’, want niet iedereen houdt er van om een fazant te pluimen of een haas zijn vel af te stropen”. De opbrengst gaat naar het brandwondencentrum André Scheers van het UZ Gent en naar Nethedal vzw, het Heists opvangtehuis voor mensen met een mentale beperking die onlangs nog een nachtverblijf hebben geopend. Voor de kinderen zijn er gratis ponyritjes op het oefenterrein.

Honger of dorst hoeven de toeschouwers zeker niet te lijden: er is een ruime jeneverbar, boterhammen met spek, soep van de bomma en fridadellen met krieken. “Ons feest is vooral een gezellig samenzijn, waar je elkaar in een ontspannen sfeer kan ontmoeten”, besluit Ellen.

De Hoofdzaak - Pruikeninstituut

De Hoofdzaak is echter meer dan alleen een kapsalon en onderscheidt zich misschien nog het meest met hun oplossingen voor kleine of grote haarproblemen. Samen met u gaan ze op zoek naar een passende oplossing want haarproblemen verschillen van persoon tot persoon.

lees meer

Ah Yes!

Dans-, turn- en yogakledij

lees meer

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Speciale promoties Check het hier