Nieuws uit de regio

16-11-2023 - Wiekevorst

Sint Jansvrienden vragen boter bij de vis

Op vrijdag 17 november gaat de nieuwste productie van de toneelafdeling van de Sint Jansvrienden in Wiekevorst in première in zaal St. Jan aan de Dalstraat, vlakbij sporthal De Wimpel. ‘Boter bij de vis’ is een hilarische deurenkomedie over een oplichter die verstrikt raakt in zijn eigen leugens. De regie is al voor de 14de keer in de handen van Bert Van Rompaye die zelf ook een klein rolletje speelt. Onder de acteurs ook enkele jongeren die flink hun streng trekken.

Komt de waarheid aan het licht?

‘Boter bij de vis’ is geschreven door Michael Cooney, de broer van de andere succesvolle comedy schrijver Ray Cooney. Het brengt het verhaal van Eric Swam die, dooreen afvloeiingsplan, werkloos wordt, maar dat aan zijn vrouw niet verteld. Eric stort zich in het oplichtersleven en kan zo veel geld verdienen, onder meer dank zij de hulp van zijn oom. Ook zijn huurder raakt er bij betrokken. Maar een overheidsinspecteur, een sociaal assistente en een relatietherapeut dreigen alles in het honderd te laten lopen. Blijft Eric en zijn kompanen uit de handen van het gerecht? En wat met die dode?

8 opvoeringen

Bij Sint Jansvrienden bieden het publiek tijdens de pauze genieten van een frisse frisco of een heerlijk bordje kaas. Op de planken ziet u Hans De Haes, Dieter De Wit, Jasper Serneels, Charlotte Cools, Stephanie Leyers, Sarah Schepers, Jos Van der Steen, Nick Schepers, Zeno Van der Steen, Bert Van Rompaye en Cato Hoefkens. Opvoeringen in zaal Sint Jan aan de Dalstraat te Wiekevorst op 17, 18, 24, 25 en 28 november en op 1 en 2 december, telkens om 20 u en op zondag 19 november om 14.30 u. Reserveringen via www.sintjansvrienden.com

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

't Spinnewiel

't Spinnewiel is de ideale plek om even halt te houden voor, tijdens of na een wandeling langs de Nete. Je geniet er aan de gezellige, authentieke hoeve van een drankje, hapje of uitgebreid diner.

lees meer

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

Speciale promoties Check het hier