Nieuws uit de regio

01-02-2023 - Hulshout

Geen CD&V meer in Hulshout

Een opmerkelijk bericht van de partij die de volstrekte meerderheid heeft in Hulshout: Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar zal er geen CD&V meer op de stembiljetten staan. “Het bestuur van CD&V Hulshout heeft beslist om niet langer onder de vlag van CD&V naar de verkiezingen te trekken in 2024”, aldus voorzitster Ilse Mariën. “We nemen deze beslissing omdat we aan politiek wensen te doen kort bij de mensen en ons willen loskoppelen van wat er zich op bovenlokaal vlak afspeelt”.  Ook in Heist-op-den-Berg zijn er geruchten dat de christen-democraten daar en gelijkaardige move doen.

Dorpspartij

“Voor ons gaat lokale politiek om het wel en wee van onze eigen inwoners en we willen nog meer een dorpspartij zijn van en voor alle inwoners van Hulshout. Met de oprichting van een nieuwe partij willen we een engagement aangaan dat losstaat van bovenlokale partijpolitiek. We zijn er van overtuigd dat er heel wat inwoners zijn die graag meewerken aan de toekomst van onze gemeente en mee willen nadenken over de uitdagingen waarmee we op lokaal vlak geconfronteerd worden, onafhankelijk van de ideologieën vanuit nationale partijen”, aldus het Hulshoutse CD&V bestuur dat de beslissing bekend maakte op het jaarlijks nieuwjaarsontbijt.           De zetelende mandatarissen zullen hun huidig engagement onder de naam CD&V verder zetten en deze legislatuur uitdoen. Een naam voor de nieuwe ‘dorpspartij’ werd nog niet bekend gemaakt.

Altijd christen-democraten aan de macht

In Hulshout is deze beslissing des te opmerkelijk omdat de gemeente een traditie kent van volstrekte meerderheid voor de christen-democraten. Alleen voor de legislatuur 2012-2018 moest een coalitie aangegaan worden met Groen, nadat de meerderheid met slechts 5 stemmen was gemist. Op 14 oktober 2018 behaalde CD&V Hulshout opnieuw de volstrekte meerderheid met 11 zetels op 21.  Dat resulteerde in een bijzonder jong en vrouwelijk schepencollege. Opvallend is dat Hulshout toen ook vooral ‘jong’ gekozen had: van de drie 60-plussers op de CD&V-lijst was er geen enkele verkozen.

 

Hair & Beauty

Verkoop van professionele kappers- en schoonheidsproducten Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging

lees meer

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

De Studio

Of je je nu goed in je vel wil voelen, gewoon aan je conditie of figuur wil werken of je wil voorbereiden op een sportprestatie. Bij De Studio ben je op de juiste plaats. Tijdens de individuele workout sessies en groepssessies ga je steeds terug naar de basis op zoek naar meer fysieke, mentale en emotionele energie.

lees meer

Speciale promoties Check het hier