Nieuws uit de regio

01-12-2022 - Heist-op-den-Berg

De geschiedenis van het Heistse voetbal

Leo Cannaerts, die hard supporter van het Heistse voetbal, wil de geschiedenis van zijn favoriete club KSK Heist en van zijn verschillende voorgangers voor het nageslacht bewaren. Leo wil vooral een digitaal archief samenbrengen om de geschiedenis van F.C. Bos(ch), K.F.C. Heist Sportief of K.S.V. Heist om één plaats te bewaren. Mogelijk kan het later  gebruikt worden voor een tentoonstelling bij een lustrumviering van de KSK Heist die haar oorsprong had in 1940.

Digitaal museum

“We leven meer en meer in een ‘paperless’ maatschappij”, begint Leo Cannaerts het verhaal. ”Mijn bedoeling is niet om alle zaken materieel te verzamelen. Ik begrijp dat vele mensen graag vasthouden aan de herinneringen aan het vroegere voetballeven en die willen blijven behouden en niet graag afstaan. Daar hebben we alle respect  voor. Wij willen memorabilia als oude foto’s, affiches, krantenknipsels of filmpjes inscannen en ze daarna terug bezorgen.  We maken foto’s van de supportersvlaggen, bekers en overwinningsschalen”.

Bewogen geschiedenis

KSK Heist, op dit moment 8ste in eerste klasse amateur met 25 punten uit 15 matchen, werd opgericht  in 1940 als Football Club Heist Sportief met goed een minder goede periodes. Na een degradatie naar de provinciale reeksen fuseerde de club met KSV Heist (in de volksmond ‘den Bos’) maar keerde in 1997,het eerste jaar als KSK Heist,  terug naar nationale afdeling. In 2000 zakte de club opnieuw naar provinciale afdelingen om in 2003 definitief haar opgang te maken in de nationale reeksen tot het hoge niveau waar ze nu zitten. Over al deze gedenkwaardige momenten moeten er veel herinneringen zijn bij Heistenaars die Leo Cannaerts graag wil bijeenbrengen. Wie een bijdrage kan leveren neemt contact op via leo@cannaerts.be of 0475 44 36 78.

Gysemans Bedding

Gysemans Bedding gaat voor het allerbeste slaapcomfort en kiest daarom als een van de weinige beddenzaken exclusief voor het unieke Duitse merk Schramm waar traditie en innovatie hand in hand gaan.

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

KN Light

KN Light is gespecialiseerd in elektriciteit, verlichting en domotica en daarom ook de ideale partner wanneer u nood heeft aan deskundig lichtadvies. In de toonzaal vind je de meest gerenommeerde merken. Nu ook installateur van zonnepanelen.

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Speciale promoties Check het hier