Nieuws uit de regio

17-06-2022 - Itegem

Eerbetoon aan Johan Dierckx

Wandelclub IVAS organiseert op zondag 19 juni haar 12de Zegeltjeswandeling, genoemd naar de Fort-zegeltjes die mensen vroeger verzamelden  bij lokale kruideniers. Deze editie is opgedragen aan de voormalige voorzitter en bezieler van de club Johan Dierckx die deze week 65 zou geworden zijn, maar helaas vorig jaar overleed ten gevolge van covid. Johan (op de foto links, samen met zijn collega Guido Vertommen) was een fervent wandelaar en levensgenieter, met het hart op de juist plaats. Hij zetelde ook in de nationale wandelfederatie en was in Itegem bijvoorbeeld ook bij de Vrienden van de Zeui, een kookclub die elk jaar voor de Heistse kansarmen een feestmaaltijd klaar maken.

Itegem is één van de oudste gemeentes uit de streek. Gelegen aan de Grote Nete bestond er vroeger een haventje en was het een belangrijke overzetplaats. Niet te verwonderen dat deze wandeling voor een gedeelte passeert in de vallei van de Grote Nete, waarbij de kronkelende rivier nooit ver weg is.

Aan de vertrek- en aankomstplaats, het parochiecentrum aan de Schoolstraat, staan tradiotioneel  al om  6 uur de eerste wandelaars te wachten om te kunnen vertrekkken voor een tocht doorheen het oude cultuurlandschap van de Netevallei met houtkanten, populierenbossen en knotwilgen. Stappers hebben de keuze tussen afstanden van 8 tot zelfs 42 km. Rustplaatsen zijn voorzien in de school Sint Lambertus, boven op de Heistse berg en het WZC Ten Kerselaere, vlakbij het provinciaal domein Averegten. De wandeling passeert dus ook door het Averegtenbos, en de langere afstanden maken een ommetjes langs het Pelgrimhof, zodat alle groene zones van Heist worden aangedaan. Terug in de zaal kunnen wandelaars genieten van een frissen pint en diverse snacks.   Zoals steeds gaat een deel van de opbrengst naar het brandwondencentrum van het UZ Gent.

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Heytens

Op zoek naar het geknipte deco-idee? Welke stijl u ook verkiest, bij Heytens vindt u inspiratie bij de vleet. Kiezen uit het ruime aanbod stoffen en materialen, opmeten en laten plaatsen. Op naar een nieuw interieur?

lees meer

Hoorcentrum Aerts

Hoorcentrum Aerts staat garant voor de beste hooroplossingen op maat. U kan er vrijblijvend terecht om uw gehoor te laten testen en informatie te vergaren over de best mogelijke opties om uw gehoor te verbeteren en te beschermen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier