Nieuws uit de regio

05-02-2022 - Wiekevorst

"Ze kan het nog goed uitleggen"

In het woonzorgcentrum Sint Jozef te Wiekevorst vierde Leyke Budts (officieel Maria) haar 100ste verjaardag. Op haar feest kreeg ze ook bezoek van de Heistse schepenen Kathleen Vantygem en Carl Verelst die onder meer een cadeautje van de koning en de koningin meebrachten. “Ze kan het nog goed uitleggen”, was de reactie van de afgevaardigden van het gemeentebestuur. Tot een jaar geleden woonde Leyke nog op de Isschotweg in Itegem, dicht tegen Berlaar-Heikant.

“Mijn grootmoeder is een echte straffe madam”, vertelt haar kleinkind Karin Maris. “Ze heeft bijvoorbeeld al verschillende zware operaties gehad, die ze altijd te boven kwam. Vijf jaar geleden werd op haar hoofd nog met succes een gezwel verwijderd. En tot drie jaar geleden waren alle kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen bij haar thuis welkom als het Heikant-kermis was. Tot 94 jaar reed ze nog met de auto, en dat deed ze bijzonder goed. Toen ze bijna 99 was, is ze een keer zwaar gevallen en toen vonden we het toch noodzakelijk dat ze wat beter omringd was”.

Leyke was gehuwd met een ‘beestenkoopman’ die in 1986 overleed.  Wat nog zwaarder om dragen was, was het feit dat haar dochter Ingrid op 44-jarige leeftijd stierf. Vier kinderen zijn nog in leven. Samen zorgden die voor 9 kleinkinderen, 10 achterkleinkinderen en al 3 achter-achterkleinkinderen. Leyje kent die allemaal bij naam. Meer nog, ze herkent meestal de stem aan de telefoon van iedereen van haar nageslacht. Zoals ze zelf zei op haar eeuwfeest: “Ik ben klaar voor 101”.

Iverans

Iverans is een gezellig restaurant in Beerzel waar je proeft van lekkere vis- en vleesgerechten, lichte salades en pittige wok- en pastaschotels.  Het is er bovendien heerlijk vertoeven op het ruime, groene terras.

lees meer

Gysemans Bedding

Gysemans Bedding gaat voor het allerbeste slaapcomfort en kiest daarom als een van de weinige beddenzaken exclusief voor het unieke Duitse merk Schramm waar traditie en innovatie hand in hand gaan.

lees meer

Decomundo

High-end Designmeubelen voor Binnen en Buiten.  

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Speciale promoties Check het hier