Nieuws uit de regio

15-01-2022 - Heist-op-den-Berg

Hnita kunstenaars in Zwaneberg

Na een jaar re hebben over geslagen is in de expo-ruimte opnieuw de tentoonstelling van de Hnita-kunstenaars te bekijken tot en met zondag 30 januari. Artistiek leider Paul Turkry heeft getracht het ‘groepsgevoel’ van de kunstenaars met wortels of binding in Heist weer te geven in de samenstelling van de tentoonstelling. Vier kunstenaars zijn er voor het eerst bij, maar ook nog steeds Willy Van Woensel die al van 1960 bij Hnita is.

De geschiedenis van de Zuidkempische Kunst- en Cultuurkring Hnita gaat terug tot 1959. Anno 2022 is de kunstkring gevarieerd samengesteld, met een aantal pioniers uit de beginjaren maar ook veel jongere kunstenaars. De afgelopen jaren verbreedde het artistieke spectrum van de kring, van beeldhouw- en schilderwerk naar video en fotografie. Eigen aan Hnita is dat de kunstenaars een paar keer per jaar samenkomen om hun werk aan elkaar voor te stellen en vervolgens om het onder de kundige leiding van artistiek leider Paul Turkry kritisch te bespreken.

Voorzitter Peter Anthonissen kijkt ernaar uit om in 2022 opnieuw fysiek te kunnen exposeren, nadat er in 2021 omwille van de covid-19-pandemie een digitaal alternatief op sociale media werd uitgewerkt. Exposanten zijn Barbara Buchowiec, Roger De Haes, Peter De Marrez, Francis Dehert, Lea Eulaers, Griet Goorden, Glenn Huyben, Lies Jacobs, Jeanine Liekens, Willy Roothooft, Johan Ruys, Nick Van Dijck, Piet Van Pelt, Willy Van Woensel en Amelia Willem en de nieuwelingen Helena Genard, Sus Serneels, Jef Sprengers en Eddy Verhulsel.

De tentoonstelling is vrij te bezoeken. Op maandag, dinsdag en vrijdag van 9 tot 17 uur, woensdag van 9 tot 20 uur, donderdag van 13 tot 17 uur, zaterdag van 10 tot 17 uur en zondag van 14 tot 17 uur.

Het Pigment

schilder- & behangwerken - verf - raamdecoratie - tapijten - tafellinnen - sierkussens Koop al onze artikels online!    Bezoek onze webshop.  

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Speciale promoties Check het hier