Nieuws uit de regio

24-11-2021 - Heist-op-den-Berg

Heistenaars moeten meer stappen

Een groot deel van de Vlamingen, dus ook de gemiddelde Heistenaar beweegt nog te weinig. De dienst Jeugd en Sport lanceert daarom een vier jaar durende beweegcampagne, waarbij 10.000 stappen centraal staan. Op 24 november 2021 werd de aftrap gegeven tijdens een plezant evenement:  Voor De Sporthal stonden twee loopbanden waar op 12 u zoveel mogelijk gestapt/gelopen werd. Eén band werd bemand door de personeelsleden van Jeugd & Sport, de andere band door sympathisanten en sporthalbezoekers. De eerste stappen werden gezet door Eva Van den Brande die binnenkort haar partijgenoot Patrick Feyaerts opvolgt als schepen van sport. Feyaerts moest helaas forfait geven omwille van een blessure.

“Niet alle volwassenen halen de aanbevolen beweegnorm van 150 minuten matig tot hoog intensief bewegen per week en bewegen met andere woorden nog te weinig”, aldus Floor Van Reeth en Katrien Thielemans die in Heist het project trekken.” Daar willen we wat aan doen en daarom blaast de Vlaamse Overheid de komende vier jaar de alombekende 10.000 stappen-campagne nieuw leven in. Stappen zetten is namelijk de laagdrempeligste manier om dagelijks tot de aanbevolen hoeveelheid beweging te komen. Ook Heist-op-den-Berg willen we ons engageren om beweegvriendelijkere buurten uit te bouwen en om de inwoners te motiveren om elke dag voldoende stappen te zetten. 10.000 stappen is een streefdoel, maar elke stap extra is al goed voor de gezondheid. Vandaar de slogan van de nieuwe campagne: ‘Elke stap telt!’.”

Daarnaast wordt in  december het spel ‘De Pijl’ gespeeld in Heist. Inwoners maken kans op tal van leuke prijzen. Daarvoor moet je Facebookpagina van Sport en Jeugd Heist liken - daar komen ze het allemaal te weten!

Tijdens de campagne ligt de focus elk jaar op een ander thema. In dit eerste jaar wordt de boodschap ‘Elke stap telt!’ zichtbaar gemaakt in het straatbeeld. Straatsignalisaties in elke deelgemeente laten zien dat kleine afstanden tussen nuttige locaties in de buurt ook extra stappen opleveren. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld zien hoeveel stappen ze zetten van de bibliotheek tot aan het gemeentehuis. Of tussen de bakker en de slager. En krijgen ze subtiele duwtjes in de rug!

Meer info: Sport en Jeugd, 015 75 86 57, sportenjeugd@heist-op-den-berg.be

 

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

La Trattoria

Italiaans restaurant

lees meer

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Speciale promoties Check het hier