Nieuws uit de regio

10-11-2021 - Hallaar

Geen toneel in Hallaar door corona

Op de dag van de try-out, op woensdag 10 november, moest toneelkring De Berthoutzonen beslissen om alle voorstellingen van hun komedie te schrappen omwille van een coronabesmetting van één van de actrices. Sedert de zomer waren Dirk Anthonis, Ann Beeck, Carolien Milis, Els Uyttersprot, Tim Van Bael, Joost Van Nuffelen, Marleen Verhaegen en Annemie Verhaegen vele avonden bezig met repetities voor ‘Pak de Poen’.  Of de voorstelling over enkele weken of maanden kan hernomen worden, moet nog overlegd worden. (foto voorstelling 2019)

“Een tijdje geleden was onze regie-assistente ook al positief getest”, vertelt voorzitter Joost Van Nuffelen.”We hebben ons toen allemaal getest en toen bleken we nog allemaal negatief. Spijtig genoeg is dat nu anders, maar natuurlijk konden we niet anders. Het was van 2019  geleden dat we nog op het podium hadden gestaan. Het is dus geen plezant gevoel. Hopelijk kunnen we het stuk binnen enkele weken of maanden hernemen”. Voor de opvoeringen op 12, 13 ,18, 19 en 20 november  waren nochtans al verschillende coronamaatregelen ingevoerd: Niet alleen Covid Save Ticket, maar ook beperkte bezetting van de zaal door de verschillende bezoekersgezelschappen niet vlak bij mekaar te zetten en zorgen voor extra verluchting.

Niet alleen op persoonlijk vlak maar ook financieel is de schrapping een opdoffer voor de toneelvereniging: kosten voor decor, huur zaal, betaling auteursrechten aan Sabam, vergoeding regisseur…. Of ‘Pak de Poen’ binnenkort kan hernomen worden, hangt af van de beschikbaarheid van de Hallaarse parochiezaal en of alle acteurs zich nog kunnen vrijmaken.

't Spinnewiel

't Spinnewiel is de ideale plek om even halt te houden voor, tijdens of na een wandeling langs de Nete. Je geniet er aan de gezellige, authentieke hoeve van een drankje, hapje of uitgebreid diner.

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Indigo

Juwelen - Handtassen - Piercings

lees meer

Speciale promoties Check het hier