Nieuws uit de regio

31-08-2021 - Hallaar

Den Toer van Heist is terug

Het succesvolle wandelcriterium van Heistse KWB-afdelingen heeft vele maanden stil gelegen, maar kan eindelijk terug van start gaan. Op 15 augustus was er reeds een schuchtere start in Wiekevorst met enkele honderden wandelaars. Op zondag 19 september vanaf 8 u hoopt de KWB van Hallaar echter terug full force te gaan met de Berthoutwandeling waarop 1000 wandelaars of meer worden verwacht.

Eddy Helsen en zijn collega’s hebben mooie parcours uitgetekend door het provinciaal domein Averegten, langs het kasteel La Garenne in Itegem en door de vallei van de Grote Nete. Vertrek en aankomst is aan de parochiezaal in de Broekstraat achter de kerk. Van daaruit kan je kiezen voor afstanden van 5, 10, 12 en 16 km, waarbij de kortste afstand geschikt is voor alles op wieltjes. In de zaal of op het buitenterras kan je achteraf de inwendige mens terug versterken met soep, belegde broodjes en  pannenkoeken. Officieel kan je vertrekken tussen 8.30 u en 15 u, volgens de ervaringen van Eddie Helsne blijkt dat de eerste vroege vogels al rond 7 u of soms nog vroeger aan de deur komen kloppen om te vertrekken.

De 10 verschillende Heistse KWB-afdelingen hebben in 2008 het criterium Den Toer van Heist opgericht, waarbij bij elke wandeling stempels konden verdiend worden. Wie op het einde van het jaar een volledige stempelkaart kon voorleggen, krijgt een extra aandenken.    De 4 criteriumstempels die je vorig jaar kon verdienen, tellen mee om de 10 stempels te behalen voor een extra criteriumaandenken in februari 2022.

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Lekka Lekka

Lekkere ijsjes in verrassende, uitgebreide smaken.

lees meer

Plus Home Services

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Zoek je hulp in het huishouden? Plus Home Services zorgt voor thuishulp via dienstencheques.

lees meer

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

Speciale promoties Check het hier