Nieuws uit de regio

04-05-2021 - Heist-op-den-Berg

Padel maakt (te) veel lawaai

Padel, een nieuwe sport die lijkt op een mengeling van squash en tennis, maakt een steile opgang  in Vlaanderen.  Padelterreinen schieten als ‘padelstoelen’ uit de grond, maar voorlopig nog niet in Heist-op-den-Berg. In Hallaar, aan de Boonmarkt, is de Heistse Tennisclub vragende partij, maar voorlopig heeft het lokaal bestuur nog geen omgevingsvergunning uitgereikt voor de aanleg. “Er zijn nog een aantal vragen waar we mee zitten”, aldus schepen van sport Patrick Feyaerts, “onder meer de geluidsoverlast zorgt op veel plaatsen voor problemen”.

Het was Eddy Gorris (N-VA) die op de online gemeenteraad de vraag stelde naar de houding van het Heistse gemeentebestuur. “Padel is booming business, een spel dat gemakkelijk kan aangeleerd worden en dat coronaproof kan gespeeld worden. Zelfs voor corona heeft de Heistse Tennisclub  haar vraag gesteld, maar tot op heden geen positief antwoord gekregen”.

Patrick Feyaerts erkend dat op de Heistse sportdienst al vele vragen zijn toegekomen over deze nieuwe sport. “Voor de aanleg van een padelterrein is een omgevingsvergunning nodig en daarover zijn nogal wat vragen te stellen. Daarom hebben we enkele van onze stedenbouwkundigen gevraagd om een onderzoek in te stellen naar de ruimtelijke, juridische en sporttechnische aspecten. Dat zal eerstdaags aan het schepencollege bezorgd worden. Als we een vergunning afleveren willen we dat het een juridisch onderbouwd verhaal wordt. Volgens het RUP van de Boonmarkt is de aanleg daar niet evident. Het wordt een moeilijke evenwichtsoefening tussen de verschillende actoren op de site: het Speelplein Hest, de Chiro, het woonzorgcentrum, het skatepark, de tennisclub en niet in het minst de aangrenzende woonzone. Het geluidsniveau is daarbij een belangrijk aspect. Ervaringen in andere gemeenten geeft aan dat er verschillende procedures lopen omtrent geluidsoverlast.”

Als na 7 mei de studie van de Heistse planologen klaar is, zal het schepencollege een standpunt innemen omtrent de mogelijke plaatsen waar eventueel een padelterrein kan komen.

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

Lingerie Ria

  Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Speciale promoties Check het hier