Nieuws uit de regio

05-04-2021 - Heist-op-den-Berg

Zilveren druk- en uitleendienst

25 jaar geleden werd de Heistse druk- en uitleendienst opgericht in een klein kamertje achter de toenmalige bib in de Stationsstraat (nu OCMW). Deze verjaardag hadden ze graag met veel toeters en bellen gevierd. Door de coronamaatregelen kan dat helaas niet. Maar wanneer het weer mag, gaan ze er zeker en vast een lap op geven!
Alle Heistse inwoners kunnen een beroep doen op de drukdienst.  Scholen, erkende jeugdverenigingen, erkende sportverenigingen, erkende volwassenverenigingen en jongeren tot 25 jaar krijgen drukwerk met korting.

In 1996 begonnen ze met 2 personeelsleden,  een offsetmachine en enkele geluidsinstallaties. Vandaag zijn er een tiental mensen die een uitgebreid machinepark ter beschikking hebben om de ‘klant’ te helpen: een digitale drukpers, 2 kopieermachines,  machines om te snijden, plooien, binden, rillen, nieten…. en een volle loods met materiaal dat kan uitgeleend worden: van tentoonstellingspanelen tot een heel podium, dansvloer met tafels en stoelen en honderden recyclagebekers. Ook het technisch materiaal is bijzonder uitgebreid met alles wat nodig is voor een professionele belichting en geluidsweergave.  En als het nodig is, biedt de druk- en uitleendienst zelfs technische assistentie.

Het grote feest, waar ze van droomden om hun zilveren jubileum te vieren, kan op dit moment helaas niet doorgaan, maar uitstel is geen afstel. Heb je interesse om mee te vieren? Stuur dan alvast je naam, adres, telefoonnummer en mailadres naar drukenuitleen@heist-op-den-berg.be.  Van zodra er een feestdatum vastligt, word je op de hoogte gebracht. In en rond de site Stationsstraat zal een kleine rondleiding georganiseerd worden. Zo leer je de collega's van team Druk en Uitleen en hun dienstverlening (nog) beter kennen. Ze duiken ook terug in de geschiedenis en loodsen je doorheen 25 jaar Druk en Uitleen. Verder wordt voor elke bezoeker een hapje, drankje en kleine attentie voorzien. De rondleidingen vinden later dit jaar plaats in kleine bubbels.

Het Pigment

schilder- & behangwerken - verf - raamdecoratie - tapijten - tafellinnen - sierkussens Koop al onze artikels online!    Bezoek onze webshop.  

lees meer

Het Derde Bedrijf

Brasserie en Theatercafé Het Derde Bedrijf is gevestigd in CC Zwaneberg. Het is de ideale plaats om te genieten van een lekkere snack, maaltijd of drankje, zowel binnen als buiten op het fantastische terras met zicht op het Cultuurplein.

lees meer

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Speciale promoties Check het hier