Nieuws uit de regio

02-04-2021 - Heist-op-den-Berg

Een cultuurcentrum in open lucht?

Ondanks alle onweerswolken proberen het lokaal bestuur Heist-op-den-berg en CC Zwaneberg toch nog iets moois te maken van de zomer 2021. Momenteel wordt de piste onderzocht om van woensdag 11 augustus tot zondag 5 september een coronaveilig openluchttheater voor 350 bezoekers op te stellen op een grasveld nabij de parking van Sportoase De Lo. Naast een beperkte invulling van activiteiten van het cultuurcentrum zou de accommodatie ter beschikking staan van verenigingen.

“Er is dringend nood aan de mogelijkheid voor cultuurbeleving”, vertelt Manu Morris van Zwaneberg. “Juli wordt misschien nog moeilijk, maar we hopen dat er vanaf augustus toch mogelijkheden zouden zijn. Daarom hebben we een technisch bedrijf uit de evenementensector aangesproken om op het grasveld naast het nieuwe zwembad gedurende 4 weken een coronaveilig amfitheater op te stellen”. Daar zou een openlucht publiekstribune voor 350 toeschouwers komen en een overdekt podium in een vijf- of zeshoekige vorm van ongeveer 8 of 5 m groot. Het vullen van de tribune moet op een coronaveilige wijze gebeuren, volgens de op dat moment geldende coronamaatregelen. Naast een overdekt podium, waarop een basis licht- en geluidsset vast aanwezig is, wordt o.a. voorzien in toiletten en een ruimte waar drankverkoop georganiseerd kan worden indien de vereniging of organisator daar zelf voor kiest. De organisator staat verder zelf in voor de logistieke organisatie van zijn evenement (podiumopbouw en -afbouw, techniek, balie, toegangscontrole, controle op covid-maatregelen indien van toepassing, drankverkoop, …), en kan de winst uit drank- en ticketverkoop voor eigen rekening nemen.

Dit plan gaat alleen door bij voldoende interesse. Zwaneberg organiseert een bevraging bij de verschillende socio-culturele verenigingen van Heist om te polsen naar de belangstelling om iets te organiseren. Openstaande data kunnen nadien worden ingevuld  Zwaneberg zelf. “”We denken bijvoorbeeld aan uitgesteld optredens van het voorbije jaar”, aldus Manu Morris, “Misschien Begijn Le Bleu, Kommil Foo of een klassiek concert, maximum één Zwanebergorganisatie per week. Lege data kunnen dan eventueel nog opgevuld worden met openluchtcinema.  We denken dat dit kansen geeft om een aantal geannuleerde plannen van verenigingen toch nog aan een publiek te kunnen presenteren, of om nieuwe plannen nu al vorm te kunnen geven. Ook al als het nog niet duidelijk welke maatregelen er in augustus/september van toepassing zullen zijn, deze coronaveilige setting biedt wel een relatief zeker minimum-perspectief. Opgelet, het publiek zal in openlucht zitten, wat elk evenement een stukje weersafhankelijk maakt, maar dat is nu eenmaal eigen aan openluchtevenementen”, besluit Morris.

Wie iets wil organiseren tussen 11 augustus en 5 september laat dat voor 18 april weten aan manu.morris@zwaneberg.be . Daarna beslist het gemeentebestuur of het project doorgaat.

 

 

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Chong San

Chinees restaurant

lees meer

Speciale promoties Check het hier