Nieuws uit de regio

31-03-2021 - Itegem

Een anti-zelfhulpboek voor burn-out

In 2017 kreeg Marijn Sillis (32) een zware burn-out met alle gekende symptomen: echt ziek voelen, wenen, emotioneel, boos worden en als journalist niet meer kunnen schrijven of lezen. “Kortom, ik kreeg het gevoel dat ik gek werd”. Over zijn ervaringen schreef Marijn een boek  met de veelzeggende titel: ‘Ik dacht dat ik wist wat een burn-out was, tot ik er zelf één kreeg’.

Marijn schreef vroeger onder meer voor de Gazet Van Antwerpen en is nu freelance journalist vooral in sociale thema’s en af en toe ook voor het Mo, het wereldmagazine. De schrijver is afkomstig uit Mechelen maar woont nu al enkele jaren in Itegem. “Ik had al jaren hoofdpijn”, begint hij zijn verhaal, “maar ik dacht dat het erbij hoorde. Ik wilde altijd de perfectie nastreven: goeie punten als student, winnen bij het voetballen, elke dag de beste artikels in de krant. Op een dag ben ik dan ingestort met een paniekaanval op de trein, maag- en darmklachten, hoofdpijn, ik voelde mij letterlijk ‘doodziek’. Ik heb een tijd thuis gezeten, even parttime gewerkt en enkele maanden op reis geweest.”  Over al deze ervaringen heeft Marijn Sillis een boek geschreven: “In de eerste plaats wil ik mijn eigen verhaal delen. Het was niet alleen zwaar voor mij persoonlijk, maar ook voor mijn omgeving. Gelukkig kon ik terugvallen op goeie omgeving, en collega’s. Een groot deel is dan ook gewijd aan mijn vriendin. Anderzijds wil ook de mythe ontkrachten dat het ‘uw eigen schuld’ is, dat het ‘allemaal in je hoofd zit’. De meeste burn-outboeken zijn van de hand van psychologen, experten of coaches met tips & tricks hoe je er van af geraakt. Een goedbedoelde raad als ‘Laat het los, doe wat je graag doet’, daar had ik niks aan. Of ‘probeer gezond te leven’, ik wilde vooral helemaal niks doen.  Ik heb geprobeerd om de denkfouten op een rijtje te zetten en aan te duiden dat de oplossing voor iedereen anders is. Wat ik zeker niet wil, is de zoveelste goeroe te zijn die weet hoe je een burn-out moet aanpakken”

‘Ik dacht dat ik wist wat een burn-out was…’ is verschenen op 31 maart bij uitgeverij Pelckmans. Sillis werkte ook nog mee aan het boek ‘Dwars door de Middellandse Zee’ van Arnout Houben dat ook deze week op de markt komt, naar aanleiding van de reisreportage vanaf 5 april op Eén.

 

 

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Paul De Preter

Keiharde kwaliteit is de specialiteit van Paul De Preter. In hem vindt u de ideale partner voor al uw realisaties met vloeren, wandtegels, badkamerrenovaties, natuursteen, enz...    

lees meer

Gunter Bosmans

Kasseien - Kleiklinkers - Natuursteen - Recuperatiesteen … Gelegd of voor de doe-het-zelver

lees meer

Middenstand Putte

Middenstand Putte verenigt de Putse handelaars om van Putte een bruisend winkelcentrum te maken. Ze organiseren o.a. de Putse Feesten, de eindejaarsactie en koopzondagen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier