Nieuws uit de regio

29-03-2021 - Schriek

Een plasje tijdens de wandeling?

Door de sluiting van de horeca is een belangrijk euvel bij de vele wandelingen die tijdens deze coronapandemie worden uitgestippeld. Nergens een mogelijkheid om een hapje te eten of een sanitaire stop te houden. De KWB van Schriek, die tot 18 april enkele mooie trajecten voor de Uiltjeswandeling heeft uitgetekend, heeft daar een mouw aan gepast en bij hun recente wandeling onderweg enkele mobiele toiletten geplaatst.

“Bij onze winterwandeling in Grootlo kregen we weel positieve reacties”, vertelt organisator Patrick Schoovaerts, “Aan de hand van de registraties via QR-code, schatten we dat er tussen de 5 à 6000 stappers de natuur in de Schriekse deelgemeente ontdekten. Het enige minpunt was het gebrek aan toiletten. Dat hebben we opgelost door op het traject van de Uiltjeswandeling op de verschillende lussen die we uit tekenden, enkele mobiele toiletten te installeren. We zullen ook zorgen dat die regelmatig netjes gehouden worden”.  De dames en heren van de Uiltjeswandeling hebben nog meer gedaan voor het comfort: Onderweg staan ook enkele picknicktafels met een koffer met ontsmettingsmateriaal, zodat iedereen die wil, er veilig gebruik kan van maken. De drie wandellussen vertrekken aan de Leuvensebaan 38 te Schriek waarbij de kortste lus naar Grootlo gaat en de 2 anderen richting Grasheide en Keerbergen.  En zoals elke keer heeft het team van Patrick Schoovaerts weer enkele onontgonnen paadjes gevonden die nog niet op eerdere wandelingen werden aangedaan.

Het werk van de Schriekse wandelvereniging binnen de KWB wordt ook nationaal gewaardeerd: Volgend jaar op 20 april is de Nationale Wandeldag  in Schiek gepland. 

Bizzar

Bizzar biedt je de mooiste collecties kinderkleding. Je vindt er de leukste stukjes voor je oogappel van 0 tot 14 jaar binnen een trendy en kleurrijke shopomgeving.

lees meer

Schoenen Valérie

Damesschoenen van maat 35 tot 42, accessoires & handtassen

lees meer

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

De 46

U kan er genieten van (h)eerlijke Franse en Italiaanse keuken. De gerechten worden volledig zelf bereid met verse,hoogwaardige kwaliteitsproducten. De pasta's en pizza's kunnen ook afgehaald worden.

lees meer

Speciale promoties Check het hier