Nieuws uit de regio

25-03-2021 - Hallaar

Hoe maken we Hallaar droog?

De jaarlijks een paar keer terugkomende wateroverlast in het centrum van Hallaar wordt binnenkort onderzocht door een studiebureau. De optie die voorligt is om een deel van de riolering van de Molenstraat af te leiden naar de nieuwe grote verkaveling tussen de Lange Rechtestraat en de Averegtenlaan. Daar zou het water eventueel kunnen infiltreren en verder afgevoerd worden naar de Boonmarkt.

Bij elke grote stortvlaag loopt het centrum van Hallaar onder water. De riooldeksels van de Molenstraat worden omhoog getild en het water dat normaal via de buizen onder de Broekstraat moet afgevoerd worden, stroomt dan de L. Carréstraat in. Allemaal het gevolg van de verhardingen in het centrum van Heist. Schepen van openbare werken David Geerts wil nu laten onderzoeken of de afkoppeling van de Molenstraat richting Boonmarkt een oplossing kan bieden. Hij beseft wel dat het “niet de zalig makende oplossing is, maar we moeten ergens mee starten. De uiteindelijke oplossing zal ongetwijfeld uit meerdere bouwstenen moeten bestaan”.  Tim Teurfs is blij dat het waterprobleem na vele jaren eindelijk wordt aangepakt, maar heeft er zijn bedenkingen bij: “Het probleem is dat het debiet van de riolering in de Broekstraat (richting zuiveringsstation Herentalsesteenweg) te klein is”. Jan Baestaens heeft ook vragen over de effectiviteit van hetgeen men van plan is en benadrukt dat de problemen het gevolg zijn van een desastreuse ruimtelijke ordening in het verleden. “Bij de bespreking van de volgende meerjarenbegroting zullen we kijken of er nog meer kan gedaan worden”, besluit David Geerts.

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Villa Monte

Hotel, ontbijtbar & events

lees meer

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Zoë & Zita

Een uniek aanbod van feestjurken, dagjurken en jumpsuits

lees meer

Speciale promoties Check het hier