Nieuws uit de regio

21-02-2021 - Hallaar

Nog meer bomen gekapt in de Averegten

Vlak voor het nieuwe onthaalcentrum van de Averegten aan de Boonmarkt, werden ‘opnieuw’ weer een flink aantal bomen gekapt. Ondanks dat na de kaalslag in het midden van het bos, werd gezegd dat er niet extra meer zou worden gekapt, verdwijnen er weer een heel aantal bomen. “Deze kapping was al voorzien bij de bouw van het nieuwe onthaalcentrum voor een nieuwe parking”, vertelt boswachter Hans Limet, “maar ze werd zo lang mogelijk uitgesteld.”

Op de plaats van de recente kapping komt de nieuwe parking, die ook gebruikt kan worden al overflow voor evenementen op Ten Kerselaere, de Boonmarkt of de Heistse Tennisclub. “De parking zal uiteraard een groen karakter krijgen met voldoende bomen en struiken”, vult de boswachter nog aan “ en aan de kant van de Isschotweg werd al boscompensatie uitgevoerd”. Verder belooft Limet dat door en de open plek die enkele maanden geleden gecreëerd werd, een nieuwe wandelweg zal gebouwd worden. Dat gebeurt waarschijnlijk in het najaar, omdat het daarvoor redelijk droog moet zijn. “De eerste kiemplanten van de heide zijn daar al te zien, maar het gebied zal toch een jaar of 5 nodig hebben om zich volledig te ontwikkelen.”  Aan de kant van de Ischotweg werden verschillende bomen aangeplant maar worden verder geen werken uitgevoerd en mag de natuur zijn gang gaan. De ‘kweken’ zijn een soort bosreservaat waar alleen een bestrijding van de Amerikaanse vogelkers zal gebeuren, conform het beheerplan. Er wordt wel een doorgang voorzien, waarvoor een vergunning is aangevraagd, maar dat zal nog eventjes duren. De boswachter benadrukt ook dat natuur meer is dan bomen alleen. “De graslanden van de Averegten zijn vaak amper bemest in het verleden en herbergen zeldzame plantensoorten. Deze vol bomen planten is daarom geen verbetering van de biodiversiteit”.

De 46

U kan er genieten van (h)eerlijke Franse en Italiaanse keuken. De gerechten worden volledig zelf bereid met verse,hoogwaardige kwaliteitsproducten. De pasta's en pizza's kunnen ook afgehaald worden.

lees meer

Hoorcentrum Aerts

Hoorcentrum Aerts staat garant voor de beste hooroplossingen op maat. U kan er vrijblijvend terecht om uw gehoor te laten testen en informatie te vergaren over de best mogelijke opties om uw gehoor te verbeteren en te beschermen.

lees meer

Villa Monte

Hotel, ontbijtbar & events

lees meer

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Speciale promoties Check het hier