Nieuws uit de regio

16-02-2021 - Heist-op-den-Berg

Spelen op straat

Reuzegrote krijttekeningen op de weg? Het kan allemaal als je een speelstraat inricht.  Als de coronamaatregelen het toelaten wil Heist-op-den-Berg voor het eerst in jaren weer ‘Speelstraten’ invoeren in vakantieperiodes. In een ‘speelstraat’ mogen alleen bewoners stapvoets met de auto rijden. Andere automobilisten moeten een omleiding volgen. Vorig jaar waren er ook al aanvragen, onder meer uit de Oude Genarmeriestraat in Heist-centrum, maar kon het niet door het verbod van samenscholingen. Er zijn wel een heel boel voorwaarden aan verbonden die in een uitgebreid reglement gegoten zijn.

Een speelstraat kan niet alleen in de zomervakantie, maar ook in de andere schoolvakanties en zelfs op woensdagnamiddag. Zorgeloos spelen op straat. Een gocart of inlineskateparcours maken in je wijk. Je eigen straat (of een deel van je straat) omtoveren tot een heus speelparadijs voor de kinderen uit de buurt kan door een speelstraat aan te vragen. Op straat spelen is dan heel makkelijk, omdat er geen doorgaand verkeer in de straat mag. Eén van de voorwaarden is dat minstens 2/3 van alle inwoners van de straat akkoord zijn en twee of meer volwassen inwoners moeten de verantwoordelijkheid op zich nemen.  Spijtig genoeg kan het niet als Frank Deboosere een mooie zonneschijn aankondigt,  want de aanvraag moet minstens 6 weken op voorhand gebeuren. De betrokken straten moeten vooral een woonkarakter hebben zonder doorgaand verkeer en er mag ook geen bus van De Lijn passeren. De straten in de omgeving moeten wel bereikbaar blijven via een omleiding en spelen op straat mag in juli en augustus tussen 10 en 22 u, maar in andere periodes slechts tussen 10 en 18 u. Buiten die uren is de straat weer gewoon toegankelijk voor het gebruikelijke verkeer.

“Speelstraten zijn er niet alleen voor de kinderen, maar ook om de wijksamenhorigheid te bevorderen”, vertelt Jeroen Van Waeyenbergh van de Dienst Evenementen waar de aanvraag dient te gebeuren:  op  015 23 88 15 of evenementen@heist-op-den-berg.be

 

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Lekka Lekka

Lekkere ijsjes in verrassende, uitgebreide smaken.

lees meer

Villa Monte

Hotel, ontbijtbar & events

lees meer

Toekan Records

Vinyl & CD, drankjes en gebak

lees meer

Speciale promoties Check het hier