Nieuws uit de regio

12-02-2021 - Hallaar

Kalfje Dina in de Averegten

Op woensdag 10 februari is in de Averegten het allereerste kalfje geboren dat als Dina door het leven zla gaan. De naam Dina is gekozen in de hoop dat één van de presentatrices van “Boer zoekt vrouw”, Dina Tersago, de meterrol voor haar rekening wil nemen. Moeder en dochter behoren beiden tot het Belgisch wit/blauw mixte-type, een zeldzaam erfgoedras. De geboorte is de bekroning van de succesvolle samenwerking van de Averegten en het GO! Atheneum Heist dat sedert enkele jaren de opleiding Plant, Dier en Milieu aanbiedt, een praktijkgerichte land- en tuinbouwopleiding.

De unieke samenwerking tussen de provincie en de school zorgt ervoor dat Dina de komende jaren, samen met haar moeder, mee zal instaan voor het kweekprogramma dat de school opgezet heeft in De Averegten. Dina is een kloek en gezond vaarskalfje dat door haar moeder Clementine zelfstandig is gebaard. Beiden zijn van het Belgisch wit/blauw mixte - type, een van de rassen, naast het Kempisch Roodbont, dat door het GO! Atheneum Heist in De Averegten wordt gehouden. De beide rassen zijn dubbeldoel erfgoedrassen die in samenwerking met het Steunpunt Levend Erfgoed in Heist worden opgekweekt om een groter fokbestand in België mogelijk te maken. “De inspanningen hebben geloond!” is een van de reacties van de leerkrachten veeteelt Sara Van den Bruel en Lotte Goossens, schooldierenarts Lieve Vangeel en teeltleider Stijn Deputter.   Schattige Dina is alle dagen te bewonderen in de boerderij, met de fiets of te voet bereikbaar langs de Langendijk of na een wandeling door het Averegtenbos via de Boonmarkt.

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Clem Vercammen

Juwelen - Trouwringen - Uurwerken - Herstelatelier

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Speciale promoties Check het hier