Nieuws uit de regio

12-02-2021 - Hallaar

Kalfje Dina in de Averegten

Op woensdag 10 februari is in de Averegten het allereerste kalfje geboren dat als Dina door het leven zla gaan. De naam Dina is gekozen in de hoop dat één van de presentatrices van “Boer zoekt vrouw”, Dina Tersago, de meterrol voor haar rekening wil nemen. Moeder en dochter behoren beiden tot het Belgisch wit/blauw mixte-type, een zeldzaam erfgoedras. De geboorte is de bekroning van de succesvolle samenwerking van de Averegten en het GO! Atheneum Heist dat sedert enkele jaren de opleiding Plant, Dier en Milieu aanbiedt, een praktijkgerichte land- en tuinbouwopleiding.

De unieke samenwerking tussen de provincie en de school zorgt ervoor dat Dina de komende jaren, samen met haar moeder, mee zal instaan voor het kweekprogramma dat de school opgezet heeft in De Averegten. Dina is een kloek en gezond vaarskalfje dat door haar moeder Clementine zelfstandig is gebaard. Beiden zijn van het Belgisch wit/blauw mixte - type, een van de rassen, naast het Kempisch Roodbont, dat door het GO! Atheneum Heist in De Averegten wordt gehouden. De beide rassen zijn dubbeldoel erfgoedrassen die in samenwerking met het Steunpunt Levend Erfgoed in Heist worden opgekweekt om een groter fokbestand in België mogelijk te maken. “De inspanningen hebben geloond!” is een van de reacties van de leerkrachten veeteelt Sara Van den Bruel en Lotte Goossens, schooldierenarts Lieve Vangeel en teeltleider Stijn Deputter.   Schattige Dina is alle dagen te bewonderen in de boerderij, met de fiets of te voet bereikbaar langs de Langendijk of na een wandeling door het Averegtenbos via de Boonmarkt.

DJeans - Teenstore

Bij DJeans Teenstore vind je de leukste kleding, ondergoed, accessoires en schoenen voor tieners van 10 tot 18 jaar. Ontdek de hippe collecties van allerlei merken binnen een aangename winkelsfeer boordevol coole decoratiestukken.

lees meer

Lingerie Ria

Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

Bosmans Slaapcomfort Center

Wie goed slaapt is gezonder, energieker en opgewekter. Bij Bosmans Slaapcomfort vind je een enorm aanbod slaapsystemen, hoofdkussens, dekbedden en bedtextiel.

lees meer

Speciale promoties Check het hier