Nieuws uit de regio

14-01-2021 - Heist-op-den-Berg

Heistse senioren willen helpen vaccineren

Nu de kogel door de kerk is was betreft de vaccinatieplaats, moet er gewerkt worden aan de opstart en het rekruteren van personeel om alles in goede banen te leiden. De Heistse seniorenraad stelt haar netwerk ter beschikking om vrijwilligers te ronselen. “Als senioren worden wij omwille van onze leeftijd vroeger gevaccineerd,” vertelt René Oeyen, voorzitter van de seniorenraad, “Wij willen na onze vaccinatie daarom uit solidariteit met de jongeren meewerken om ook voor hen deze vaccinaties zo snel mogelijk te laten uitvoeren”.

De seniorenraad bood haar diensten aan bij burgemeester Luc Vleugels en dokter Jos De Smedt, voorzitter van de Eerste Lijns Zorg Bonstato, een samenwerkingsverband van de gemeenten Heist, Putte en Bonheiden. “Zoals iedereen wensen wij dat deze pandemie zo snel mogelijk bestreden kan worden en we, op korte tijd, terug naar normale, menselijke gedragingen mogen komen. Als risicogroep waarderen wij zeker de beslissing dat, na de bewoners van de woonzorgcentra en de zorgverleners, onze 65-plussers in aanmerking kunnen komen voor deze vaccinaties. Wij vernemen dat heel deze vaccinatieactie in handen ligt van het lokale bestuur en vermoeden dat dit misschien als “tsunami’s“ aan opdrachten naar jullie toekomt. Waarschijnlijk is er veel mankracht nodig voor deze grootschalige vaccinatiecampagne, vergelijkbaar met organisatie van verkiezingen, waarvoor de inzet van gemeentepersoneel alleen niet volstaat.  Mensen moeten aangeschreven worden, ontvangen en begeleid, registraties moet gebeuren, stoelen e.a. moeten regelmatig ontsmet worden,.. en zo verder.”

De seniorenraad wil bij haar leden vrijwilligers rekruteren, natuurlijk onder de opschortende voorwaarde dat alles veilig kan gebeuren en dat deze vrijwilligers ook voldoende duidelijke instructies en opleiding/vorming krijgen om hun taak naar behoren te vervullen.

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Soul Deco

Schilder- en decoratiewerken met uitstraling

lees meer

De Roover

Gedimat De Roover is een handelaar in bouwmaterialen die u ondersteunt met deskundig advies en dit voor vakman, kmo en particulier. Bij De Roover kunt u kwalitatieve merken van bouwmaterialen kopen en laten leveren aan scherpe prijzen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier