Nieuws uit de regio

14-01-2021 - Heist-op-den-Berg

Heistse senioren willen helpen vaccineren

Nu de kogel door de kerk is was betreft de vaccinatieplaats, moet er gewerkt worden aan de opstart en het rekruteren van personeel om alles in goede banen te leiden. De Heistse seniorenraad stelt haar netwerk ter beschikking om vrijwilligers te ronselen. “Als senioren worden wij omwille van onze leeftijd vroeger gevaccineerd,” vertelt René Oeyen, voorzitter van de seniorenraad, “Wij willen na onze vaccinatie daarom uit solidariteit met de jongeren meewerken om ook voor hen deze vaccinaties zo snel mogelijk te laten uitvoeren”.

De seniorenraad bood haar diensten aan bij burgemeester Luc Vleugels en dokter Jos De Smedt, voorzitter van de Eerste Lijns Zorg Bonstato, een samenwerkingsverband van de gemeenten Heist, Putte en Bonheiden. “Zoals iedereen wensen wij dat deze pandemie zo snel mogelijk bestreden kan worden en we, op korte tijd, terug naar normale, menselijke gedragingen mogen komen. Als risicogroep waarderen wij zeker de beslissing dat, na de bewoners van de woonzorgcentra en de zorgverleners, onze 65-plussers in aanmerking kunnen komen voor deze vaccinaties. Wij vernemen dat heel deze vaccinatieactie in handen ligt van het lokale bestuur en vermoeden dat dit misschien als “tsunami’s“ aan opdrachten naar jullie toekomt. Waarschijnlijk is er veel mankracht nodig voor deze grootschalige vaccinatiecampagne, vergelijkbaar met organisatie van verkiezingen, waarvoor de inzet van gemeentepersoneel alleen niet volstaat.  Mensen moeten aangeschreven worden, ontvangen en begeleid, registraties moet gebeuren, stoelen e.a. moeten regelmatig ontsmet worden,.. en zo verder.”

De seniorenraad wil bij haar leden vrijwilligers rekruteren, natuurlijk onder de opschortende voorwaarde dat alles veilig kan gebeuren en dat deze vrijwilligers ook voldoende duidelijke instructies en opleiding/vorming krijgen om hun taak naar behoren te vervullen.

Het Reklameklokje

Gratis weekblad voor de regio Heist-op-den-Berg, Beerzel, Berlaar, Berlaar-Heikant, Booischot, Grootlo, Hallaar, Hulshout, Heist-Goor, Itegem, Pijpelheide, Putte, Schriek, Wiekevorst en Begijnendijk. Een uitgave van drukkerij-uitgeverij Peeters nv.

lees meer

De 46

U kan er genieten van (h)eerlijke Franse en Italiaanse keuken. De gerechten worden volledig zelf bereid met verse,hoogwaardige kwaliteitsproducten. De pasta's en pizza's kunnen ook afgehaald worden.

lees meer

Paul De Preter

Keiharde kwaliteit is de specialiteit van Paul De Preter. In hem vindt u de ideale partner voor al uw realisaties met vloeren, wandtegels, badkamerrenovaties, natuursteen, enz...    

lees meer

Hair & Beauty

Verkoop van professionele kappers- en schoonheidsproducten Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging

lees meer

Speciale promoties Check het hier