Nieuws uit de regio

13-01-2021 - Putte

Naar Putte voor een spuitje

Inwoners van de gemeenten Heist-op-den-Berg, Putte en Bonheiden zullen samen hun covid-19 spuitje moeten gaan halen in de grote hal van Gemeenschapscentrum Klein Boom aan de Mechelbaan te Putte. Dat beslisten de betrokken burgemeesters van de 3 gemeenten die voor gezondheidszorg samen de Eerstelijnszone Bonstato vormen. De ELZ , met daarin ook vertegenwoordiging van dokters, apothekers en (thuis)verpleegkundigen, vond unaniem dat Klein Boom de beste keuze was.

Oorspronkelijk werd onderzocht of het niet mogelijk was om 2 vaccinatiecentra in de regio op te starten, maar uiteindelijk is het bij één gebleven. Door de keuze van 1 vaccinatiecentrum kunnen de middelen maar ook het medisch en logistiek personeel optimaal en efficiënt ingezet worden. Het is  makkelijker te organiseren, de vaccinatie snelheid zal hoger liggen en het financiële plaatje zal in totaliteit lager zijn.

Niet alleen kon de infrastructuur aan “GC Klein Boom” aan alle voorwaarden (grootte en functionele vereisten) opgelegd door de hogere overheid voldaan worden, is er ruim voldoende parking, maar ook de ligging is ideaal, centraal in de zone en goed bereikbaar aan de gewestweg N15 (Mechelbaan).

De besturen zijn er zich van bewust dat ondanks deze centrale ligging er voor sommige mensen nog altijd mobiliteit problemen kunnen zijn. Hier wordt dan ook de nodige aandacht aan geschonken en wordt er gezocht naar mogelijke oplossingen.

Nog deze week wordt er met de verschillende actoren de nodige verdere afspraken gemaakt om het vaccinatiecentrum uit te bouwen zodat de locatie klaar is tegen de vooropgestelde data zijnde 01/02 klaar en 15/02 stand by zijn.

Er zullen alvast 3 werkgroepen opstarten zijnde een medische (voor de vaccinaties zelf), een logistieke en voor het personeel. “Veel werk op de plank, maar we zijn blij dat de we kunnen starten”, aldus de Putse burgemeester Peter Gysbrechts

Lekka Lekka

Lekkere ijsjes in verrassende, uitgebreide smaken.

lees meer

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Speciale promoties Check het hier