Nieuws uit de regio

13-01-2021 - Putte

Naar Putte voor een spuitje

Inwoners van de gemeenten Heist-op-den-Berg, Putte en Bonheiden zullen samen hun covid-19 spuitje moeten gaan halen in de grote hal van Gemeenschapscentrum Klein Boom aan de Mechelbaan te Putte. Dat beslisten de betrokken burgemeesters van de 3 gemeenten die voor gezondheidszorg samen de Eerstelijnszone Bonstato vormen. De ELZ , met daarin ook vertegenwoordiging van dokters, apothekers en (thuis)verpleegkundigen, vond unaniem dat Klein Boom de beste keuze was.

Oorspronkelijk werd onderzocht of het niet mogelijk was om 2 vaccinatiecentra in de regio op te starten, maar uiteindelijk is het bij één gebleven. Door de keuze van 1 vaccinatiecentrum kunnen de middelen maar ook het medisch en logistiek personeel optimaal en efficiënt ingezet worden. Het is  makkelijker te organiseren, de vaccinatie snelheid zal hoger liggen en het financiële plaatje zal in totaliteit lager zijn.

Niet alleen kon de infrastructuur aan “GC Klein Boom” aan alle voorwaarden (grootte en functionele vereisten) opgelegd door de hogere overheid voldaan worden, is er ruim voldoende parking, maar ook de ligging is ideaal, centraal in de zone en goed bereikbaar aan de gewestweg N15 (Mechelbaan).

De besturen zijn er zich van bewust dat ondanks deze centrale ligging er voor sommige mensen nog altijd mobiliteit problemen kunnen zijn. Hier wordt dan ook de nodige aandacht aan geschonken en wordt er gezocht naar mogelijke oplossingen.

Nog deze week wordt er met de verschillende actoren de nodige verdere afspraken gemaakt om het vaccinatiecentrum uit te bouwen zodat de locatie klaar is tegen de vooropgestelde data zijnde 01/02 klaar en 15/02 stand by zijn.

Er zullen alvast 3 werkgroepen opstarten zijnde een medische (voor de vaccinaties zelf), een logistieke en voor het personeel. “Veel werk op de plank, maar we zijn blij dat de we kunnen starten”, aldus de Putse burgemeester Peter Gysbrechts

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Indigo

Juwelen - Handtassen - Piercings

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Speciale promoties Check het hier