Nieuws uit de regio

12-01-2021 - Hallaar

Eerste Heistenaar gevaccineerd

In wzc Ten Kerselaere werd  de 75 jarige Philippe Durette als eerste gevaccineerd tegen Covid-19. Daarna volgden de 120 andere bewoners en een flink aantal van de personeelsleden. Op woensdag 13 januari komt wzc Heilige Familie op de Westerlosteenweg in Heist-centrum aan de beurt en een dag later de bewoners van wzc St-Jozef in Wiekevorst. Wzc Berkenhof van het Heistse OCMW sluit de rij van Heistse woonzorgcentra  op het einde van de maand omdat daar recent nog een corona-uitbraak is geweest.

“Het is ook administratief een heel gedoe om alles in orde te krijgen”, vertelt directrice Veerle Nijs van Ten Kerselaere, “We moesten iedereen toestemming vragen en een deel van de bewoners kan dat zelfstandig beslissen, maar voor een andere groep moeten we dat aan de familieleden vragen. Slechts één bewoner wilde van geen inenting weten. Over het algemeen is de pandemie hier gunstig verlopen. In de eerste golf hadden we maar één besmetting die dan nog in het ziekenhuis werd opgelopen.  In de tweede golf hadden we een stagiair wiens papa besmet was. Na een volledige testing van ons centrum bleek dat er 4 bewoners en 6 medewerkers prijs hadden, maar allemaal zonder symptomen. Met de nodige quarantainemaatregelen hebben we een verdere uitbraak kunnen voorkomen”.

Het vaccinatieteam met verpleegkundigen Muriel en Carine en dokter Kaat Crèvecoeur slaagden er in om uit praktisch elke vaccinflesje 7 dosissen op te trekken in een spuitje, zodat een groot deel van het personeel ook een vaccinatie kreeg. De eerste man voor de prik, Philippe Durette, had zichzelf spontaan aangeboden en was de man die in de eerste golf ook de besmetting opliep. “Het doet helemaal gene zeer”, was zijn reactie, “Ik heb in mijn leven al veel spuitjes gekregen”.  Alle bewoners kregen na hun inenting ook een klein plantje als aandenken.

Op dinsdag 12 januari wordt ook beslist waar het vaccinatiecentrum voor de Heistse regio zal komen. Dat gebeurt in overleg met de gemeenten Putte en Bonheiden omdat die samen een eerste-lijn-gezondheidsoverleg vormen. De kans is groot dat het Klein Boom op de Mechelesteenweg in Putte wordt, zoals burgemeester Gysbrechts vorige maand al aangeboden had. “Daar is veel ruimte, voldoende parking en een goede bereikbaarheid langs de N15”, waren zijn argumenten.

Decomundo

High-end Designmeubelen voor Binnen en Buiten.  

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

De Studio

Of je je nu goed in je vel wil voelen, gewoon aan je conditie of figuur wil werken of je wil voorbereiden op een sportprestatie. Bij De Studio ben je op de juiste plaats. Tijdens de individuele workout sessies en groepssessies ga je steeds terug naar de basis op zoek naar meer fysieke, mentale en emotionele energie.

lees meer

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

Speciale promoties Check het hier