Nieuws uit de regio

12-01-2021 - Hallaar

Eerste Heistenaar gevaccineerd

In wzc Ten Kerselaere werd  de 75 jarige Philippe Durette als eerste gevaccineerd tegen Covid-19. Daarna volgden de 120 andere bewoners en een flink aantal van de personeelsleden. Op woensdag 13 januari komt wzc Heilige Familie op de Westerlosteenweg in Heist-centrum aan de beurt en een dag later de bewoners van wzc St-Jozef in Wiekevorst. Wzc Berkenhof van het Heistse OCMW sluit de rij van Heistse woonzorgcentra  op het einde van de maand omdat daar recent nog een corona-uitbraak is geweest.

“Het is ook administratief een heel gedoe om alles in orde te krijgen”, vertelt directrice Veerle Nijs van Ten Kerselaere, “We moesten iedereen toestemming vragen en een deel van de bewoners kan dat zelfstandig beslissen, maar voor een andere groep moeten we dat aan de familieleden vragen. Slechts één bewoner wilde van geen inenting weten. Over het algemeen is de pandemie hier gunstig verlopen. In de eerste golf hadden we maar één besmetting die dan nog in het ziekenhuis werd opgelopen.  In de tweede golf hadden we een stagiair wiens papa besmet was. Na een volledige testing van ons centrum bleek dat er 4 bewoners en 6 medewerkers prijs hadden, maar allemaal zonder symptomen. Met de nodige quarantainemaatregelen hebben we een verdere uitbraak kunnen voorkomen”.

Het vaccinatieteam met verpleegkundigen Muriel en Carine en dokter Kaat Crèvecoeur slaagden er in om uit praktisch elke vaccinflesje 7 dosissen op te trekken in een spuitje, zodat een groot deel van het personeel ook een vaccinatie kreeg. De eerste man voor de prik, Philippe Durette, had zichzelf spontaan aangeboden en was de man die in de eerste golf ook de besmetting opliep. “Het doet helemaal gene zeer”, was zijn reactie, “Ik heb in mijn leven al veel spuitjes gekregen”.  Alle bewoners kregen na hun inenting ook een klein plantje als aandenken.

Op dinsdag 12 januari wordt ook beslist waar het vaccinatiecentrum voor de Heistse regio zal komen. Dat gebeurt in overleg met de gemeenten Putte en Bonheiden omdat die samen een eerste-lijn-gezondheidsoverleg vormen. De kans is groot dat het Klein Boom op de Mechelesteenweg in Putte wordt, zoals burgemeester Gysbrechts vorige maand al aangeboden had. “Daar is veel ruimte, voldoende parking en een goede bereikbaarheid langs de N15”, waren zijn argumenten.

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Het Pigment

schilder- & behangwerken - verf - raamdecoratie - tapijten - tafellinnen - sierkussens Koop al onze artikels online!    Bezoek onze webshop.  

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Speciale promoties Check het hier