Nieuws uit de regio

03-01-2021 - Schriek

Het 'Schriekgevoel' in de brievenbus

Het is ondertussen een traditie geworden in Schriek dat het Uylecomité samen met de vele Schriekse verenigingen, verkleed als Drie-Koningen met collectebus, de Schriekse kalender deur aan deur brengen. Met de vrije giften van de Schriekse inwoners werden steeds de drukkosten gedekt. Omdat net nu het #SchriekGevoel, de verbondenheid en samenhorigheid zo belangrijk zijn, werd er beslist om toch ook voor 2021 een kalender  te voorzien. Op de foto de postbodes Charlotte Van Houtvinck en Kenny Van Goolen.

Omdat zingen aan de deur dit jaar niet mogelijk is werden de kalenders dit jaar coronaproof gebust. En ook de Schriekse fundraising gaat met zijn tijd mee: Er werd een Payconic-code voorzien zodat vrije giften makkelijk kunnen gestort worden op de rekening van het Uylecomité. Wie geen Payconiq heeft, kan een gewone overschrijving doen. De volledige opbrengst van alle activiteiten van het Uylecomité zijn ten voordele van de renovatie van de parochiezaal.

Schriek is gekend voor zijn bruisend dorpsleven. Het is dan ook zeer handig dat alle activiteiten worden vermeld in deze kalender. Verder vind je zeer mooie foto’s van Schriek en de contactgegevens van alle Schriekse verenigingen in deze kalender. Omdat ook in 2021 dat virus nog wijzigingen in de kalender zal brengen, is ook een online-kalender opgemaakt. Daar worden alle afgelaste en bevestigde activiteiten steeds actueel bij gehouden: www.schriek.online

‘Den Uyl waakt over ons’ : Bij het begin van de Corona-crisis werd met het gekende Schriek-gevoel dit spandoek opgehangen…. Net zoals vele activiteiten van de Schriekse verenigingen werden ook de Uylefeesten 2020 afgelast. Een aantal verenigingen organiseerden corona-proof afhaal-alternatieven, maar heel Schriek staat te popelen om er terug ‘echt’ in te vliegen. “Laat ons daarom hopen dit spandoek snel uit het Schriekse straatbeeld kan verdwijnen!”, aldus mede-initiatiefnemer Carl Verelst.

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Skinfit

Hoogkwalitatieve sportkleding. Geweldige natuurbelevenissen en intensieve lichaamservaring inspireerden dit hoogkwalitatieve merk om de perfecte functionele kleding te vervaardigen zodat het aangenaam sporten en bewegen is in de vrije natuur.

lees meer

Middenstand Putte

Middenstand Putte verenigt de Putse handelaars om van Putte een bruisend winkelcentrum te maken. Ze organiseren o.a. de Putse Feesten, de eindejaarsactie en koopzondagen.

lees meer

Gysemans Bedding

Gysemans Bedding gaat voor het allerbeste slaapcomfort en kiest daarom als een van de weinige beddenzaken exclusief voor het unieke Duitse merk Schramm waar traditie en innovatie hand in hand gaan.

lees meer

Speciale promoties Check het hier