Nieuws uit de regio

29-12-2020 - Booischot

Wandeling met wetenswaardige wist-je-datjes

Sedert enkele jaren is de gemeente Heist-op-den-Berg, samen Kempens Landschap, in Booischot eigenaar van het domein Hof ter Laken, het prachtige gelijknamige kasteel en de bijhorende gebouwen. Voor wie nog geen kennis gemaakt heeft met dit unieke erfgoed heeft de Landelijke Gilde van Booischot een prachtige wandeling uitgetekend, met als extra verschillende leuke weetjes die onderweg kunnen gescand worden met QR-codes.

Wim Van den Bruel en Gert Van Tendeloo van de Booischotse Landelijke Gilde tekenden een traject uit van 7,3 km met start en aankomst aan de ingang van het domein naast de Kasteelhoeve aan de Hofdreef 1. ”De wandeling is vrij toegankelijk tot 31 januari”, vertellen de initiatiefnemers. “Het enige wat je nodig hebt is een smartphone met 4G verbinding zodat je QR-codes kan scannen en schoenen die een beetje tegen de modder kunnen. En een leuk humeur is natuurlijk ook altijd meegenomen. Bij gewone weersomstandigheden is het best te doen met een buggy met grote wielen Alleen op de dijk van de Grote Nete kan het bij regenweer een beetje modderig zijn, maar voor de rest zijn het prima verharde wandelpaden.” Het extraatje onderweg zijn de leuke weetjes over de regio die je aparte dingen vertellen over de plaatsen onderweg. Zo passeer je aan de grote plataan die een belangrijke rol speelde in de film Pallieter die hier aan de boorden van de Nete werd opgenomen. Naast het team van de Felix timmeramns-film hebben ook de opnameploegen van Witse en Tabula Rasa hier hun tenten opgeslagen.  Naast leuke weetjes uit het verleden, kom je ook meer te weten over de toekomst zoals het Sigma-plan, dat het overstromingsgebied in de vallei van de Grote Nete in ere wil herstellen.

Traject: bordjes van het wandelknooppuntennetwerk: 57 13 27 56 5 (bospadje volgen tot aan Mandpallen) 35 6 7 (rechtsaf Moerbeemd in en tot Netedijk , daar rechtsaf richting kasteeldomein) Hofdreef tot aan ingang. De gilde heeft ook oranje pijltjes gehangen om het traject te volgen (opgelet voor verwarring met de pijltjes van de KWB-wandeling)

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Maris Natuursteen

Enorme voorraad - Snelle levering - Scherpe prijzen - Eigen vakkundige plaatsingsdienst

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

DJeans - Teenstore

Bij DJeans Teenstore vind je de leukste kleding, ondergoed, accessoires en schoenen voor tieners van 10 tot 18 jaar. Ontdek de hippe collecties van allerlei merken binnen een aangename winkelsfeer boordevol coole decoratiestukken.

lees meer

Speciale promoties Check het hier