Nieuws uit de regio

29-12-2020 - Booischot

Wandeling met wetenswaardige wist-je-datjes

Sedert enkele jaren is de gemeente Heist-op-den-Berg, samen Kempens Landschap, in Booischot eigenaar van het domein Hof ter Laken, het prachtige gelijknamige kasteel en de bijhorende gebouwen. Voor wie nog geen kennis gemaakt heeft met dit unieke erfgoed heeft de Landelijke Gilde van Booischot een prachtige wandeling uitgetekend, met als extra verschillende leuke weetjes die onderweg kunnen gescand worden met QR-codes.

Wim Van den Bruel en Gert Van Tendeloo van de Booischotse Landelijke Gilde tekenden een traject uit van 7,3 km met start en aankomst aan de ingang van het domein naast de Kasteelhoeve aan de Hofdreef 1. ”De wandeling is vrij toegankelijk tot 31 januari”, vertellen de initiatiefnemers. “Het enige wat je nodig hebt is een smartphone met 4G verbinding zodat je QR-codes kan scannen en schoenen die een beetje tegen de modder kunnen. En een leuk humeur is natuurlijk ook altijd meegenomen. Bij gewone weersomstandigheden is het best te doen met een buggy met grote wielen Alleen op de dijk van de Grote Nete kan het bij regenweer een beetje modderig zijn, maar voor de rest zijn het prima verharde wandelpaden.” Het extraatje onderweg zijn de leuke weetjes over de regio die je aparte dingen vertellen over de plaatsen onderweg. Zo passeer je aan de grote plataan die een belangrijke rol speelde in de film Pallieter die hier aan de boorden van de Nete werd opgenomen. Naast het team van de Felix timmeramns-film hebben ook de opnameploegen van Witse en Tabula Rasa hier hun tenten opgeslagen.  Naast leuke weetjes uit het verleden, kom je ook meer te weten over de toekomst zoals het Sigma-plan, dat het overstromingsgebied in de vallei van de Grote Nete in ere wil herstellen.

Traject: bordjes van het wandelknooppuntennetwerk: 57 13 27 56 5 (bospadje volgen tot aan Mandpallen) 35 6 7 (rechtsaf Moerbeemd in en tot Netedijk , daar rechtsaf richting kasteeldomein) Hofdreef tot aan ingang. De gilde heeft ook oranje pijltjes gehangen om het traject te volgen (opgelet voor verwarring met de pijltjes van de KWB-wandeling)

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Speciale promoties Check het hier