Nieuws uit de regio

28-12-2020 - Wiekevorst

Een hart voor de zorg en de landbouw

Met meer dan 130 tractoren werd op een veld aan Bernum te Wiekevorst op zondagavond een lichtend hart gevormd. In de eerste plaats om te laten zien dat de landbouwsector, ook in moeilijke tijden, klaar staat om iedereen van verse voeding te voorzien en anderzijds als ‘hart onder de riem’ voor iedereen in de zorg en in het bijzonder voor de thuisverpleging en het personeel van het RVT Sint-Jozef in Wiekevorst.

Het idee van het lichtend hart met landbouwtractoren kwam van Vic Geerts die samen met Steven Vannueten en Bart Vermeulen het geheel op touw heeft gezet met steun van de volledige ploeg van de Wiekvorstse Landelijke Gilde. Op de akker van Steven verzamelde meer dan 130 tractoren, niet alleen uit Wiekevorst of Heist maar uit de ruime regio, tot Geel, Ramsel en Koningshooikt.

“In 2020 konden we onze leden helaas nauwelijks samenbrengen”, vertelt gildesecretaris Kurt Vets, “We weten dat velen op dit moment moeilijke tijden beleven. Vandaar dat we iedereen die het moeilijk heeft met dit lichtende hart een hart onder de riem willen steken. Daarnaast is dit lichtende hart ook een symbool van  hoop. Immers komt het einde van de Covid-19 pandemie stilletjes in zicht en we hopen in de loop van 2021 onze normale werking weer te kunnen opstarten.”

Op die manier laat de agrarische sector zien, dat ze ook tijdens deze crisis, klaar staat om iedereen van verse en veilige voeding te voorzien en om te helpen waar ze kan.  Tot slot wilde Landelijke Gilde Wiekevorst, op deze manier ook iedereen bedanken die zich tijdens deze crisis extra inzet voor de samenleving.

Het grote publiek werd niet op voorhand op de hoogte gebracht om te vermijden er teveel toeschouwers zouden komen kijken. Het opstellen van de tractoren duurde meer dan een uur een druilige regen, waardoor de verwachtte drone niet kon opstijgen. Wel stond er een hoogtewerker van 18 m hoog zodat toch leuke beelden konden geschoten worden.

Zoë & Zita

Een uniek aanbod van feestjurken, dagjurken en jumpsuits

lees meer

Lingerie Ria

Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Speciale promoties Check het hier