Nieuws uit de regio

20-12-2020 - Heist-op-den-Berg

Groene zak nog niet afgeschaft in Heist

In enkele regionale media verscheen de advertentie van de intercommunale IVAREM die aankondigt dat vanaf 1 januari alle plastiek afval in de blauwe PMD zak mag meegegeven worden. Dat geldt wel voor Putte en Berlaar, maar bijvoorbeeld niet voor Heist-op-den-Berg. Bij de intercommunale IOK mag pas vanaf 1 maart alle plastiek in dezelfde zak.

Het afschaffen van de groene zak van IOK (bij IVAREM de roze zak)  zal zorgen voor meer gebruiksgemak voor de inwoners. In Heist worden de groene zakken dus overbodig maar voor wie ‘andere’ plastiek als botervlootjes en plastiek zakjes apart sorteert, zal dat pas vanaf 1 maart zijn. Volgens de vrijwillige zwerfvuilophaler Wim Wouters zal de advertentie van IVAREM voor verwarring zorgen: “Weet dat de helft van 'de bevolking' niet weet bij welke intercommunale zij thuis hoort, laat staan de bevolking die woonachtig is in de 'grensgemeenten'. Wat gaat het gevolg zijn voor het arme IOK : vanaf januari gaat die halve bevolking ook alleen nog de blauwe zak gebruiken voor haar plastic-afval. Bereid uw afvalsorteerders al maar voor op de grote toevloed van al wat nog niet in de blauwe zak thuis hoort!”

Heistenaars kopen best niet te veel groene zakken meer. Daarvoor gelden volgende overgangsmaatregelen:

Volle groene zakken met restplastiek mag je naar de recyclageparken brengen tot en met 30 juni 2021.

In het onthaal van het gemeentehuis (Kerkplein 17) en op De Bus kan je de groene zakken vanaf nu kopen aan 0,30 euro per stuk.

Een overschot van groene zakken kan je niet laten terugbetalen, maar je kan het wel afgeven in het onthaal van het gemeentehuis (Kerkplein 17), De Bus en de bibliotheek voor verwerking (recyclage).

‘Oude’ PMD-zakken mag je ook na 1 maart 2021 nog aanbieden tot je voorraad op is. Alle info over de uitbreiding van de blauwe PMD-zak volgt later. Tot maart 2021 wijzigen de sorteerregels niet

Skinfit

Hoogkwalitatieve sportkleding. Geweldige natuurbelevenissen en intensieve lichaamservaring inspireerden dit hoogkwalitatieve merk om de perfecte functionele kleding te vervaardigen zodat het aangenaam sporten en bewegen is in de vrije natuur.

lees meer

Toekan Records

Vinyl & CD, drankjes en gebak

lees meer

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Speciale promoties Check het hier