Nieuws uit de regio

11-10-2020 - Heist-op-den-Berg

Busje komt zo...

Door corona heeft De Bus enkele maanden stil gestaan, maar vanaf maandag 12 oktober rijdt ze weer door de deelgemeenten van Heist. De Bus, dat is ‘alles op wieltjes’. Naast de boeken van de bib vind je er het aanbod van gemeentelijke teams Milieu, Sociale Diensten, Burgerzaken enz. alles onder één dak. Dat gebeurt wel volgens een aangepast coronadienstverlening die zeker tot het einde van het jaar geldt.

De bus biedt niet alleen een ruime selectie van boeken uit de bibliotheek achter Zwaneberg. Je kan er ook terecht voor de aankoop van blauwe PMD-zakken en groene zakken voor andere plastiek en voor gemeentelijke geschenkcheques.

De Bus komt tweewekelijks naar haar vertrouwde haltes in Heist-Goor, Schriek, Itegem, Wiekevorst, Pijpelheide en Booischot op dezelfde weekdagen als voordien. De openingsuren zijn per halte met een uur verlengd.

 

Week 1

maandag

Dinsdag

woensdag

donderdag

14 – 17 uur

 

 

 

 

16 – 19 uur

Heist-Goor

Schriek

Wiekevorst

Booischot

Week 2

maandag

Dinsdag

woensdag

donderdag

14 – 17 uur

 

 

Itegem

 

16 – 19 uur

 

 

 

Pijpelheide

Op www.heist-op-den-berg.bibliotheek.be/de-bus  vind je een uitgebreid schema met alle data

Op De Bus is slechts één bubbel tegelijk toegelaten. Klanten wachten buiten hun beurt af en het dragen van een mondmasker is verplicht voor personen vanaf 12 jaar. Bij het binnengaan op De Bus ontsmet elke bezoeker zijn handen en ren bezoek aan De Bus duurt maximaal 30 minuten. Naargelang de wachtrij kunnen de Busmedewerkers de duurtijd van het bezoek nog verder inkorten. De computer op De Bus kan niet gebruikt worden door de bezoekers.

Verder nog enkele tips voor een veilig en vruchtbaar Busbezoek:Je kan materialen reserveren via Mijn Bibliotheek en afhalen op De Bus. Betalen doe je bij voorkeur elektronisch. De Busmedewerkers zitten afgeschermd achter een plexiwand, maar spreek hen zeker aan als er iets niet duidelijk moest zijn. Het Busteam is heel blij om terug haar dienstverlening te kunnen aanbieden, maar hou er ook rekening mee dat de veiligheidsmaatregelen terug kunnen verstrengen. De dienstverlening en werking van De Bus zal dan waar nodig worden aangepast.

 

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

De Hoofdzaak - Pruikeninstituut

De Hoofdzaak is echter meer dan alleen een kapsalon en onderscheidt zich misschien nog het meest met hun oplossingen voor kleine of grote haarproblemen. Samen met u gaan ze op zoek naar een passende oplossing want haarproblemen verschillen van persoon tot persoon.

lees meer

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier