Nieuws uit de regio

09-10-2020 - Heist-op-den-Berg

Schriek wordt de ster van Bokrijk

In 1969 verhuisde de majestueuze pastorij van Schriek naar het Openluchtmuseum in Bokrijk om daar één van de belangrijkste blikvangers te worden van gebouwen uit de 18de eeuw. Sedert vorig jaar wordt het gebouw, dat in 1776  werd gebouwd, grondig gerestaureerd wat het voormalig Schriekse pronkstuk nog meer cachet zal geven. Ter gelegenheid van de Nacht van het Erfgoed kan je op vrijdag 23 oktober om 20 uur in de Sint-Jan Baptistkerk in Schriek meer vernemen over het unieke pronkstuk van Bokrijk.

De pastorie van Schriek (1776) wordt van in de toegangspoort tot aan het achterpoortje van de tuin beheerst door een strikt volgehouden symmetrie; op de middenas ligt de gang van het imposante woonhuis. Van hieruit heeft men toegang tot een wachtkamer, de keuken, een slaapkamer en een rijkelijk ingerichte ontvangstruimte.

De Schriekse pastoors zijn blijkbaar ook levensgenieters geweest want de pastorij heeft een flinke  wijnkelder. Toch had zeker niet elke pastoor in die tijd een goede en gevulde wijnkelder. De wijn werd geschonken bij hoog bezoek zoals de bisschop of andere oversten van de pastoor. Daarnaast kon de voorraad miswijn er worden bewaard.

De restauratiespecialist van Bokrijk komt langs in Schriek om het project uitgebreid toe te lichten. Daarnaast vertelt lokaal expert Paul Vermylen je alles over de boeiende geschiedenis van deze bijzondere pastorij. Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht en kan tot 19 oktober via 015 22 86 94 of cultuur@heist-op-den-berg.be

Foto (c) Bokrijk

Zakenkantoor Gorris (AXA)

Zakenkantoor Gorris, uw AXA bank en kredietagent in Heist-op-den-Berg. Het dynamische team staat klaar voor al uw financiële vragen omtrent kredieten, beleggingen, erven, sparen, ... Wij willen dat de klanten zich 'thuis' voelen.

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Lingerie Ria

Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Speciale promoties Check het hier