Nieuws uit de regio

29-09-2020 - Heist-op-den-Berg

Dichter bij de Nete

Heist is op zoek naar een dichter
Niet te zwaarmoedig, het mag ook wat lichter
Heist heeft als ‘stad’ nog geen grote faam,
daarom krijgt hij/zij ‘Dichter bij de Nete’ als naam.
Stuur voor 1 december een gedicht en je motivatie,
dan zorgt de cultuurraad voor de evaluatie
Je hoeft je politieke standpunten niet te bewijzen,
maar Heist voorstellen op positieve wijze
“Welle hemme alles” is het Heistse citaat,
dus een ‘dorpsdichter’ erbij kan geen kwaad
Je dient wel zonder fouten te kunnen spellen
en een beetje creatiever dan deze karamellen

Heist heeft al een klein poëtisch verleden met de gedichten die her en der in de gemeente opgesteld staan. Tot voor kort hingen er zelfs diverse gedichten op grote plakkaten in het Averegtenbos, maar het kan nog altijd beter. “We worden allemaal al maanden gegijzeld door het Coronavirus en zien één voor één culturele activiteiten geannuleerd worden”, aldus Christel Van Craen, secretaris van de Heist cultuurraad. “Om deze periode toch een beetje aangenamer te maken, lanceren wij als Cultuurraad Heist-op-den-Berg een nieuw project onder het motto: ‘Welle hemme alles … behalve een dorpsdichter’.” De  Heistse dorpsdichter zal gedurende 2 jaar fungeren als het poëtisch uithangbord van de gemeente door middel van een tiental gedichten die in die periode worden gepubliceerd. De Dichter bij de Nete moet een inwoner van Heist zijn of er toch een zeer sterke band mee hebben. Kandidaten sturen een gedicht naar An Vertommen en een motivatie waarom zij graag de eerste Heistse dorpsdichter willen worden: cultuur@heist-op-den-berg.be In de jury zetelen burgemeester Luc Vleugels, die ook cultuur onder zijn bevoegdheid heeft, vertegenwoordigers van de academie, het cultuurcentrum, de cultuurraad en de bib en ook professor en kerkjurist Rik Torfs. Kandidatuur indienen kan tot 1 december en de winnaar wordt bekend gemaakt op Gedichtendag 28 januari 2021. Aan de functie van Dichter bij de Nete hangt een vergoeding vast van 800 euro.

De Roover

Gedimat De Roover is een handelaar in bouwmaterialen die u ondersteunt met deskundig advies en dit voor vakman, kmo en particulier. Bij De Roover kunt u kwalitatieve merken van bouwmaterialen kopen en laten leveren aan scherpe prijzen.

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Speciale promoties Check het hier