Nieuws uit de regio

26-10-2018 - Heist-op-den-Berg

Nog meer lekker eten in de Bergstraat

Op 5 november opent Katrien Achten haar koffie- en lunchbar ‘Tante Trien’ op het Cultuurplein voor CC Zwaneberg te Heist.

Katrien is de dochter van Sylvain Achten, jaren geleden uitbater van ijssalon Galaxy in de Bergstraat, in de Heistse volksmond beter bekend als ‘bij Wiske Bats’. Met ‘Tante Trien’ gaat voor Katrien een droom in vervulling. Na 18 jaar in de zorgsector gewerkt te hebben, was ze al een tijdje op zoek naar een geschikt pand dat ze vond in de vroegere herenkledingzaak ‘t Saloon (en even een gadgetwinkel) vlak bij de Bergstraat.

“Het idee achter Tante Trien is simpel”, vertelt de nieuwe Heistse horecauitbaatster enthousiast, “lekker eten, lekkere koffie in een lekker kader. Alles wat wij opdienen, hebben we zelf gemaakt: dampende soep, heerlijke quiches, boerenbrood met beleg, broodpotjes (kleine broodjes met vulling) alle soorten gebak,…”. Katrien werkt daarvoor graag samen met lokale, kleinschalige producenten. De koffie is bijvoorbeeld van een kleine branderij uit Sint-Niklaas, geen groot merk, maar daarom niet minder lekker. Ze wil graag originele gerechten op de kaart zetten, zonder daarom echt de stempel ‘alternatief’ te krijgen.  Naast de traditionele dranken vindt je er ook bijvoorbeeld de Wostock limonades, biologisch en suikervrij.

Tegen volgende lente hoopt Katrien ook het kleine tuintje aan de parking te fatsoeneren om er een gezellig terras van te maken. Tegen die tijd komt ook haar echtgenoot in de zaak helpen. De opening is met enige vertraging op 5 november, omdat ze voor het pand een ‘bestemmingswijziging’ moest aanvragen, en dat bericht moet eerst 30 dagen ‘uitgehangen’ worden, vooraleer de zaak mag opengaan.

Het Derde Bedrijf

Brasserie en Theatercafé Het Derde Bedrijf is gevestigd in CC Zwaneberg. Het is de ideale plaats om te genieten van een lekkere snack, maaltijd of drankje, zowel binnen als buiten op het fantastische terras met zicht op het Cultuurplein.

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

De Studio

Of je je nu goed in je vel wil voelen, gewoon aan je conditie of figuur wil werken of je wil voorbereiden op een sportprestatie. Bij De Studio ben je op de juiste plaats. Tijdens de individuele workout sessies en groepssessies ga je steeds terug naar de basis op zoek naar meer fysieke, mentale en emotionele energie.

lees meer

Speciale promoties Check het hier