Nieuws uit de regio

26-10-2018 - Heist-op-den-Berg

Nog meer lekker eten in de Bergstraat

Op 5 november opent Katrien Achten haar koffie- en lunchbar ‘Tante Trien’ op het Cultuurplein voor CC Zwaneberg te Heist.

Katrien is de dochter van Sylvain Achten, jaren geleden uitbater van ijssalon Galaxy in de Bergstraat, in de Heistse volksmond beter bekend als ‘bij Wiske Bats’. Met ‘Tante Trien’ gaat voor Katrien een droom in vervulling. Na 18 jaar in de zorgsector gewerkt te hebben, was ze al een tijdje op zoek naar een geschikt pand dat ze vond in de vroegere herenkledingzaak ‘t Saloon (en even een gadgetwinkel) vlak bij de Bergstraat.

“Het idee achter Tante Trien is simpel”, vertelt de nieuwe Heistse horecauitbaatster enthousiast, “lekker eten, lekkere koffie in een lekker kader. Alles wat wij opdienen, hebben we zelf gemaakt: dampende soep, heerlijke quiches, boerenbrood met beleg, broodpotjes (kleine broodjes met vulling) alle soorten gebak,…”. Katrien werkt daarvoor graag samen met lokale, kleinschalige producenten. De koffie is bijvoorbeeld van een kleine branderij uit Sint-Niklaas, geen groot merk, maar daarom niet minder lekker. Ze wil graag originele gerechten op de kaart zetten, zonder daarom echt de stempel ‘alternatief’ te krijgen.  Naast de traditionele dranken vindt je er ook bijvoorbeeld de Wostock limonades, biologisch en suikervrij.

Tegen volgende lente hoopt Katrien ook het kleine tuintje aan de parking te fatsoeneren om er een gezellig terras van te maken. Tegen die tijd komt ook haar echtgenoot in de zaak helpen. De opening is met enige vertraging op 5 november, omdat ze voor het pand een ‘bestemmingswijziging’ moest aanvragen, en dat bericht moet eerst 30 dagen ‘uitgehangen’ worden, vooraleer de zaak mag opengaan.

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Zakenkantoor Gorris (AXA)

Zakenkantoor Gorris, uw AXA bank en verzekeringsmakelaar in Heist-op-den-Berg. Het dynamische team staat klaar voor al uw financiële vragen omtrent kredieten, beleggingen, erven, sparen, ... Wij willen dat de klanten zich 'thuis' voelen.

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Speciale promoties Check het hier